Novi Pazar – Vakcinišu se uglavnom penzioneri, ali ima i mlađih u nešto manjem broju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Do sada je protiv korona virusa vakcinisano preko 3.500 građana Novog Pazara, a u četvrtak su stigle i nove doze Fajzerove vakcine, saznaje radio Sto plus.

Novopazarci koje smo zatekli na četiri punkta u Domu omladine kažu da su zadovoljni organizacijom i kompletnim procesom imunizacije.

“Poštuju se protivepidemiološke mere, dobro su organizovani, ljubazni. Primio sam Fajzerovu vakcinu, hteo sam isključivo nju, pre svega zbog putovanja, da sutra ne bih imao tu prepreku“, rekao nam je Sead.

Njegova sugrađanka Senada dodaje da se za ovu vakcinu prijavila pre oko 20 dana, naglašavajući da je medicinsko osoblje ljubazno i predusretljivo, a sama vakcinacija bezbolna.

Doktorka Ines Vučelj tvrdi da do sada građani nisu imali jačih neželjenenih reakcija, osim očekivanih, kao i posle svake druge vakcine.

“U toku je vakcinacija Fajzerovom vakcinom, ali treba istaći da su sve vakcine efikasne. Vakcinišu se uglavnom stariji naši sugrađani, penzioneri, ali ima i mlađih u nešto manjem broju”, rekla je Vučeljova.

Ona kaže da nema evidenciju o tome koliko se dugo čeka od dana prijavljivanja do same vakcinacije, jer to zavisi od odabira vakcine i da li je imaju na raspolaganju.

“Najduže su čekali oni koji su se odlučili za Fajzerovu vakcinu. U principu se ne čeka duže od nedelju ili dve, a mnogo je i onih koji su odmah istog dana dobili termin da se sutra vakcinišu”, rekla je Vučeljova.

Medicinskom osoblju, od kojih su na svakom punktu lekar i tri tehničara, prilikom prijema građana i popunjavanja obrazca pomažu učenici Medicinske škole “Dva heroja“, ali i nekoliko volonetra.

Jedan od njih je i Alan Čuljak, po zanimanju medicinski tehničar, koji kaže da je na dobru organizaciju uticao i veliki prostor Doma omladine.

“Ovde smo organizovaniji nego u Domu zdravlja, jer prostor pregledan i velik, pa na neki način i mi bolje funkcionišemo. Sve ima svoj redosled, a mi se trudimo da svima priskočimo u pomoć, da građani ne čekaju duže od pet do 10 minuta, ali i da im pojasnimo neke nedoumice koje imaju oko vakcine”, priča nam Alan, dok pod ruku vodi starijeg sugrađanina do jednog od punktova.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker