Novi Pazar – Uređuju obalu, a šut bacaju u rijeku (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ispod kratkog snimka, koji je podelio veliki broj korisnika društvenih mreža, ređaju se brojni komentari ogorčenih građana koji kritikuju svest radnika koji je smeće izručio u reku, traži reakcija Gradske uprave i sankcionisanje izvođača radova i samog radnika.

“Verovatno računa na to da će voda odneti smeće nekom drugom, a ne računa na činjenicu da će se to i njemu vratiti. Nažalost, svest je na vrlo niskom nivou. Užas stvarno, sami sebi smo najveći neprijatelji”, jedan je od komentara.

Drugi navode da je svest pojedinih Novopazaraca takva da se podrazumeva da “voda nosi sve”, da “treba baciti smeće u vodu i da će ono nestati”.

Pogledajte video :

Radove na uklanjanju javnog toaleta i uređenja tog dela toka Raške izvodi kompanija “Delić izgradnja”, koja je ponudom od 30,5 miliona dinara pobedila na tenderu lokalne samouprave.

Inače, u tenderskoj dokumentaciji se izričito navodi da se sav šut nastao rušenjem i izvođenjem radova mora odvoditi na desetak kilometara udaljenu deponiju.

“Prilikom rušenja obezbediti da sav otpadni materijal ne ostane u koritu nakon završetka rušenja”, napisano je u tenderskoj dokumentaciji.

Projektom uređenja obala Raške u centru Novog Pazara predviđeno je rušenje javnog toaleta, koji godinama nije bio u funkciji, a potom i da se obale Raške preurede u vidu tribina, prekrivenih granitnim i behaton pločama.

Planirana je i sadnja 10 katalpi, sejanje 18 kvadrata trave, postavljanje žardinjera za cveće, ograde, korpi za otpatke i zamena postojećeg osvetljenja LED rasvetom.

Radovi bi trebalo da traju 90 dana.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker