Novi Pazar / Savet za bezbednost : bezbednosna situacija povoljna

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Danas je održana sednica Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara. Sednici, na kojoj je analizirano trenutno stanje bezbednosti na teritoriji grada pored predstavnika lokalne samouprave prisustvovali su i predstavnici PU u Novom Pazaru, Višeg, Osnovnog i prekršajnog suda, te Višeg i Osnovnog javnog tužilaštva.

Prezentujući izveštaj, načelnik PU Novi Pazar Nermin Ljajić kazao je da se stanje bezbednosti može karakterisati kao zadovoljavajuće, te da u prva četiri meseca godine nije bilo događaja sa elementima nasilja u kojima je upotrebljeno hladno ili vatreno oružje, što bi uznemirilo javnost.

Poslednja dešavanja koja su uznemirila javnost izolovani su slučajevi koji spadaju u domen situacionih prekršaja i ne predstavljaju razlog za zabrinutost jer nije reč o obračunima lica iz kriminogene sredine. Ono što , međutim, zabrinjava jeste činjenica da u takvim prekšajima učestvuju mahom mladi ljudi, pa je shodno tome upućen apel roditeljima, obrazovnim institucijama, nevladinom sektoru kao i ostalima koji mogu doprineti edukaciji mladih u ovom pogledu.

Sa tim su se složili predstavnici sudova i tužilaštva, te političkih stranaka i odborničkih grupa koje su prisustvovale današnjoj sednici.

Istaknuto je da će u doglednom periodu biti angažovano 35 novih lica, odnosno policijskih službenika, što će, zaključeno je, doprineti višem stepenu bezbednosti i lakšem očuvanje iste.

Poručeno je da će policija i u narednom periodu nastaviti da obezbeđuje sigurnost svim građanima, a prvenstveno onemogućiti licima iz kriminogene sredine da slobodno šetaju ulicama.

Prisustvo policije biće pojačano na više punktova i lokacija u gradu, a ta aktivnost biće usmerena na kontrolu lica i vozila i objekata u kojima se okupljaju lica iz kriminogene sredine.

Predstavnici pravosudnih organa istakli su da su sudovi kadrovski dobro popunjeni, te da pravovremeno postupaju u svim predmetima.

Iz tužilaštava su kazali da sa policijom ostvaruju dobru saradnju kako institucionalnu, tako i na terenu što doprinosi stvaranju povoljne slike bezbednosti u gradu. (rtv)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.