Novi Pazar / Poplava odnijela most, kako djeca da idu do škole (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Meštani novopazarskog sela Požežine tokom poslednjih poplava ostali su bez prilaznog puta Ibarskoj magistrali. Zabrinuti su za bezbednost dece koja svakodnevno tim putem pešače do prevoza, ali i činjenice da sada moraju da putuju više kilometara kako bi došli do magistrale ili ušli u njive sa druge strane reke Raške.

Deca iz porodice Mutavdžić žive nadomak magistralnog puta. Sa druge strane reke Raške. Međutim, prevoz do škole za njih i školarce Požežine obezbeđen je samo starim putem Raška – Novi Pazar.

Njive se nalaze sa obe strane reke. Najbliži most je kilometrima daleko. Ovaj prilazni put često je u funkciji, jer je velikom broju meštana iz južnih delova novopazarske opštine, bliže da se ovde uključe na magistralni put.

Tokom poplava u novembru, reka je potkopala put. Januarske poplave odnele su stotinak metara asfalta. Razlozi zbog kojih dolazi do oštećenja su mnogobrojni.

Nadležni meštane za sada upućuju na korišćenje Kozarevačkog mosta. Sanirali su oštećenja izazvana poplavama po prioritetima.

Mujo Šaćirović iz JP za uređenje građevinskog zemljišta Novi Pazar kaže da će asfaltni put biti urađen na početku građevinske sezone.

(RTS)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex