Novi Pazar: Osnivanje Kliničkog centra nije u planovima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novi Pazar se u planovima razvoja zdravstvene zaštite za sledećih 15 godina nigde ne pominje kao klinički centar, kako su političari u predizbornim kampanjama u prethodnih petaestak godina voleli da navode kao adut u svoju korist.

Prema dokumentima koji su trenutno na javnoj raspravi, novopazarska bolnica je predviđena kao regionalni centar, ali samo za hitne slučajeve sa područja Raške, Sjenice i Tutina.

Iako su tri okolne opštine geografski najbliže Novom Pazaru, njihovi pacijenti će na dalje lečenje ići u Kraljevo, Užice ili Prijepolje, dok će novopazarska bolnica primati samo njihove hitne slučajeve.

Takva organizacija je izuzetak za celu Srbiju, zbog čega u planovima figurira osnivanje i regionalnog centra za urgentnu medicinu.

Master plan predviđa smanjenje broja zdravstvenih ustanova, funkcionalnom ili institucionalnom integracijom domova zdravlja i bolnica, čime bi novopazarska bolnica ponovo postala Zdravstveni centar.

Priprema za to se može videti kroz nedavno izdvajanje apoteka iz sastava Doma zdravlja, dok se reorganizacijom predviđa buduća Apotekarska ustanova koja „pokriva“ i državnu apoteku u Tutinu.

Podela Zdravstvenog centra na Dom zdravlja i Opštu bolnicu je svojevremeno predstavljena kao veliki korak napred u zdravstvenoj zaštiti Novog Pazara. (Danas, Beta, Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.