Novi Pazar: Niko ne želi HPV vakcinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iako je vakcina protiv humanog papiloma virusa (HPV) u novopazarski Zavod za javno zdravlje pristigla pre dve nedelje, do sada nije data ni jedna doza, rečeno je našem radiju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor Šefadil Spahić rekao je da je poslednjih dana bilo roditelja koji su se informisali o značaju i prednostima ove vakcine, ali da se još uvek niko nije odlučio za vakcinaciju svoje dece.

„Imajući u vidu celu situaciju sa vakcinacijom stiče se utisak da su roditelji obazrivi kada je i ova vakcina u pitanju, pa žele da sačekaju još malo i dobiju još dodatnih informacija. Sve informacije o značaju ove vakcine roditelji mogu dobiti od pedijatara i odabranih lekara“, navodi Spahić.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru je početkom ovog meseca dobio 89 doza vakcine protiv humanog papiloma virusa koja je namenjena dečacima i devojčicama uzrasta od 9 do 19 godina, i koja štiti od maligniteta genitalnih organa.

Prema oceni Svetske zdravstvene organizacije vakcina protiv humanog papiloma virusa jedna je od najbezbednijih, a najbolji period za njeno primanje je između 12. i 14. godina.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker