Novi Pazar / Nakon pisanja medija obustavljen tender za zakup reklamnih displeja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Grad Novi Pazar obustavio je, nakon pisanja medija, tender za zakup svetlećih reklamnih displeja montiranih na stubovima javne rasvete u centru grada za šta je u narednih godinu dana planirao da potroši 2,8 miliona dinara.

U obrazloženju odluke o obustavi postupka navodi se da je tenderska komisija zaključila da je, nakon preispitivanja potrebe naručioca za proširenjem predmeta javne nabavke, svrsishodnije da se ona realizuje u narednom periodu, kada se za to steknu uslovi.

“Naručilac pri izradi konkursne dokumentacije nije imao uvid u potrebe javnih preduzeća i ustanova za oglašavanjem, koje su u međuvremenu postale poznate, što ima za posledicu promenu sadržine konkursne dokumentacije u pogledu obima i vremenskog perioda ugovaranja predmetnih usluga”, stoji u obrazloženju.

Podsećamo da je dokumentacijom obustavljenog tendera od ponuđača traženo da ima minimum 79 dvostrano orijentisanih displeja, dimenzija 90 sa 120 centimetara, napravljenih od aluminijuma sa čeličnom konstrukcijom, instaliranih u nizovima i usmerenih ka kolovozu i trotoarima.

Pored toga, lokalna samouprava precizirala je i na kojim lokacijama moraju biti displeji i to minimum 48 u Ulici Stefana Nemanje, 10 u Ulici AVNOJ-a, devet u Ulici 28. novembra, a 12 na Trgu Isa-bega Isakovića.

Prema našim saznanjima, tako definisane tenderske uslove mogla je ispuniti samo jedna firma u čijem vlasništvu se nalaze displeji na tim lokacijama.

Na naša pitanja zbog čega su planirali da displeje zakupe na godinu dana, za koje potrebe su im neophodni i zašto su tako definisali uslove, iz lokalne samouprave nisu odgovorili.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker