Novi Pazar na samom vrhu: Stanove u ovom gradu uglavnom plaćaju gotovinom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stanovi u Novom Pazaru u 2020. godini uglavnom su plaćani gotovinom – u čak 94 odsto prometa. Time je ovaj grad izbio na sam vrh po ovom načinu plaćanja stanova, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

U 2020. godini stanovi u Novom Pazaru su gotovinom plaćani u 94 odsto prometa, a iz kreditnih sredstava u 6 odsto prometa, navodi se u izveštaju RGZ-a.

Gotovinsko plaćanje prometa stanova sa udelom iznad 80 odsto imali su i Prokuplje –85 odsto, Loznica –84 odsto, Bor –82 odsto i Кruševac –80 odsto.

Kada se posmatra cela teritorija Srbije, u 2020. godini stanovi su gotovinom plaćani u 67 odsto prometa, a iz kreditnih sredstava u 33 odsto prometa.

U 2020. godini stanovi u novogradnji su u 66 odsto prometa plaćeni gotovinom u odnosu na 34 odsto plaćenih iz kreditnih sredstava. Кod prometa stanova u starogradnji je udeo plaćanja gotovinom iznosio 69 odsto od svih realizovanih prometa.

Gotovinsko plaćanje dominantno

Gotovinsko plaćanje sa udelom od 86 odsto bilo je dominantno na tržištu Srbije.

Gotovinom se najviše plaćalo zemljište – 99 odsto prometa zemljišta, mešoviti prometi u 96 odsto mešovitog prometa nepokretnosti, objekti u 91 odsto prometa objekata i posebni delovi objekata u 71 odsto prometa posebnih delova objekata. (b92)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker