Novi Pazar – Milioni “bačeni”, stubići ne izranjaju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iako je Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar platilo gotovo pet miliona dinara za postavljanje potapajućih stubića, oni ni nakon skoro dve godine nisu stavljeni u funkciju regulisanja i sprečavanja saobraćaja Pešačkom zonom.

Većina žitelja Ulice 28. novembra sa kojima smo razgovarali kazali su nam da se ne sećaju da su ikad videli da su stubići podignuti, iako su postavljeni tokom leta 2019. godine.

“Nikad nisu podignuti, apsolutno nikad, niti znamo da uopšte rade, a vidim da su neki već izlomljeni i oštećeni. Bila je to dobra ideja, samo da su profunkcionisali. Zato automobili konstantno prolaze, a nesavesni vozači se ne obaziru na znak da je zabranjen saobraćaj, čak trube i besno gestikuliraju kada im se pešaci brzo ne sklone sa puta”, priča jedan od stanara zgrade u toj ulici.

Ostali dodaju i da se Pešačka zona koristi i za parkiranje, kao i da bi prisustvo saobraćajne policije trebalo da bude veće.

Kada je počelo postavljanje automatskih stubića, iz Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta poručivali su da će bezbednost pešaka biti poboljšana i saobraćaj onemogućen u većem delu dana.

“Stubovi će biti podešeni da se spuštaju kada je vreme za dostavu, a kada je u toku vreme samo za pešake biće podignuti i neće se dešavati da nesavesni vozači prolaze kroz pešačku zonu i ugrožavaju bezbednost pešaka. Došli smo u situaciju da moramo fizičkim preprekama da zavedemo red u ponašanju, koji ne vode računa o pešacima, majkama sa decom, starijim ljudima”, rekao je tada Mujo Šaćirović, direktor tog javnog preduzeća.

Saobraćaj u Pešačkoj zoni dozvoljen je samo od pet do devet sati ujutru i to isključivo vozilima za dostavu.

Na tenderu za postavljanje stubića pobedila je kompanija “SEA” iz Novog Pazara, koja je jedina dostavila ponudu, vrednu 4,6 miliona dinara.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker