NOVI PAZAR: Ljudi još ne mogu da dođu sebi: SLIKE IZ VAZDUHA OTKRIVAJU KATASTROFU KOJU JE NAPRAVILO NEVRIJEME

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sanacija puteva na teritoriji, koji su uništeni usled nevremana koje je pogodilo Novi Pazar je i dalje u toku.

Očišćen je i proširen otvoreni kanal u selu Lukocrijevo i povezan kanalom dužine 150 metara sa rekom Raškom.

  • Stari propusti su zamenjeni novim betonskim cevima većeg prečnika, čime je značajno povećan protočni kapacitet. Sve ove mere preduzete su kako meštani ne bi strahovali od budućih padavina – rekao je za RINU Dzenan Nurović iz JP za uređenje gradjevinskog zemljista
RINA
RINA
RINA

U selu Lukocrijevo izlio se I potok nakon 50 godina, što dokazuje da ovakvo nevreme Novopazarci ne pamte.

  • U toku je sanacija puteva i u Trnavi. Radnici JP za uređivanje građevinskog zemljišta, drugih javnih preduzeća i privrednih subjekata su na nekoliko lokacija u tom delu grada – istakao je Nurović.

Voda je odnela i put u selu Sitniče. Radnici JP za uređivanje građevinskog zemljišta rade na sanaciji putnog pravca koji je tim meštanima jedini za komunkaciju sa gradom.

Makadamski put u selu Sitniče bio je u potpunom prekidu, posebno sporna krivnina koja vodi prema selu. Meštani kažu da je voda 21.maja nosila sve pred sobom, a automobilom je bilo nemoguće proči ovuda. Mehanizacija JP za uređivanje građevinskog zemljišta je danima na terenu, a u toku je I sanacija ovog puta. Meštani kažu da im je put od velikog značaja.

Na sanciji puta i u ovom delu grada će se raditi dok meštani ne dobiju prohodan put.

U toku je sanacija puteva i u Trnavi. Radnici JP za uređivanje građevinskog zemljišta, drugih javnih preduzeća i privrednih subjekata su na nekoliko lokacija u tom delu grada.

Nakon nevremena koje je zadesilo Novi Pazar izlila se I Tnavica, a osim što su uništeni putevi, otpad se nakupio I na brani u Trnavi, čije je čišćenje u toku. Meštani koji žive u blizini brane kažu da je rekacija nadležnih bila brza, mehanizacija je odmah stigla, ali je Trnavica bila nepredvidiva.

Mehanizacija je danas radila I na sanciji rečnog korita, ali i puteva u Trnavi, koje je voda odnela. U Trnavi se radi na nekoliko lokacija s obzirom da je naselje koje je najviše pretpelo štete prilik nevremena 21.maja.

RINA/ALO

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex