Novi Pazar / JUNAČE NAŠ, NA NAJVEĆI SE OBLAK NASLONI: Drugovi se opraštaju od Nedeljka (18) koji je UMRO OD RAKA! Napisali i potresnu pesmu!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nedeljko Komatina (18), hrabri i divni dečak iz Novog Pazara, za koga je navijala cela Srbija izgubio je, nažalost, najvažniju bitku i pre nekoliko dana preminuo u bolnici u Londonu, gde se borio sa karcinomom.

Ova vest je duboko pogodila i Nedeljkove drugare iz Medicinske škole, koji su u njegovu čast i u znak sećanja na njega, napravili kolaž sa zajedničkim fotografijama na kojem su ostavili i potresne poruke svom drugu.

“Zajedno smo prošli kroz mnogo toga, zauvek ćeš ostati u našim srcima”, “Nedostaješ, brate”, “Tvoja hrabrost nas uči”, “Zauvek ćeš biti deo nas”, samo su neke od poruka koje su Nedeljkovi drugari iz odeljenja III1 ostavili u srcima na kolažu.

Drugarica Sara je Nedeljku posvetila i pesmu koju prenosimo u celosti:

Privtna arhiva

Neđo naš

Junače, heroju, diko, na snagu si nas svoju naviko. Osmeh tvoj u duši nam gasi ovaj plamen tuge, kamo sreće sa nama da si, da nam uputiš riječi snage.

Bol ti se zahvaljuje što i prema njoj mek si bio. Nebo danas trijumfuje jer prima nekog ko je Bogu mio.

Duša uplakana nek nam te pozdravi, jer samo ona može tebe da osjeti…

Zaslužuješ odmor i sve u vasioni dostojanstveno i strpljivo, bitku si podnio. Na najveći se oblak sada nasloni i budi siguran, pobjedu si ponio.

Osmjeh tvoj u nama budiće vječito zadovoljstvo. Podučio si nas junaštvu istinskom, beskrajno ti hvala za sve prijateljstvo, sada mirno leti nebeskim prostranstvom.

“Junak je bio i kao junak je otišao”, kazala je za Kurir Nadica Komatina, Nedeljkova majka nakon njegove smrti.

Privtna arhiva
  • Uvek se molio bogu i eto sada ga je bog uzeo u svoju naručje. Neću plakati jer mi je uvek govorio: “Nemoj, majko da plačeš”. Ponosna sam i srećna što sam imala takvog junaka. Za majku će uvek biti tu – rekla je Nadica.

Podsetimo, Nedeljko je umro samo osam dana nakon što je napunio 18 godina. Tada mu je celo odeljenje Medicinske škole video pozivom čestitalo punoletstvo. A i naš poznati glumac Andrija Milošević, koji mu je bio omiljeni glumac, tada mu je poslao video poruku. Potom su se svi učenici trećeg razreda Medicinske škole okupili se u dvorištu škole, pozvali ga i čestitali mu rođendan uz puštanje balona.

Bio je to poslednji put da vide i čuju Nedeljka. U tom momentu ulazio je u salu po terapiju u nadi za bolje sutra. Nažalost, nije ga dočekao.

A borac je bio od rođenja. Sa godinu i po dana otkazali su mu bubrezi, te je morao na hemodijalizu. Sa četiri godine bila je prva transplantacija bubrega, koji je otkazao nakon 10 godina. Drugi put bubreg je dobio od majke u vrlo komplikovanoj i zahtevnoj operaciji zbog koja je morala da bude izvedena u Londonu. Bilo je to minulog oktobra. Izgledalo je da se sreća, konačno, osmehnula i da će se vratiti u Srbiju u svoj grad novom životu.

Ali vrlo brzo lekari u Londonu otkrivaju da ima limfom! Četvrti stadijum tog raka. Borba je bila velika, lekari su dali sve od sebe. Ali Nedeljko je ovu bitku izgubio. Otišao je na neko drugo mesto, gde ga ništa neće boleti.

Zbogom, dobri dečače…

Kurir

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex