Novi Pazar izdvaja 11 miliona dinara za zamenu potapajućih stubića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Iako su pre samo tri godine plaćeni gotovo pet miliona dinara, potapajući stubići u Pešačkoj zoni u Novom Pazaru gotovo da uopšte nisu ni radili, a već je raspisan tender za njihovu demontažu i postavljanje novih, vredan 11 miliona dinara.

Javnu nabavku raspisalo je Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta koje je od ponuđača zatražilo da ukloni 15 postojećih, a da na šest lokacija duž Pešačke zone u centru Novog Pazara postavi 23 nova, automatska potapajuća stubića, uz prateće elektro i druge instalacije.

Novi stubići trebalo bi da budu od hromiranog čelika, minimalne visine iznad tla 55, a prečnika 16 centimetara.

Kompanija kojoj bude dodeljen posao imaće zadatak i da obezbedi aplikaciju za daljinsko upravljanje celokupnim sistemom, vršenje dijagnostike, ali i programiranje stubića da se automatski spuštaju i podižu u zadatim vremenskim intervalima.

Tender za izbor izvođača radova je otvoren do 18. jula.

Potapajući stubići u Pešačkoj zoni postavljeni su tokom leta 2019. godine, u poslu vrednom 4,6 miliona dinara.

Međutim, prema rečima stanara okolnih zgrada gotovo da uopšte nisu ni radili, odnosno, nisu bili podignuti kako bi sprečili odvijanje saobraćaja.

“Ne pamtimo da su ukupno bili podignuti mesec dana za ove tri godine. Brzo su propali, izlomili se. Bila je to dobra ideja, samo da su profunkcionisali. Ovako, stalno su spušteni, a automobili konstantno prolaze iako je u pitanju pešačka zona u kojoj je saobraćaj zabranjen”, kazao nam je jedan od stanara Ulice 28. novembra.

Saobraćaj Pešačkom zonom dozvoljen je samo četiri sata dnevno, od pet do devet sati ujutru i to isključivo vozilima za dostavu. U ostatku dana potapajući stubići bi trebalo da su podignuti.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Radnik
Radnik
2 mjeseci ranije

Joj brate,obudališe nas,kolko nas kradu.11 miliona,pa nisu od zlata ?!

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker