Novi Pazar / Hiljadu zaraženih korona virusom na kućnom liječenju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović ocenio je danas da je epidemiološka situacija u ovom gradu i dalje nestabilna i nesigurna, jer je oko hiljadu zaraženih pacijenata korona virusom na kućnom i oko 160 na bolničkom lečenju.

On je novinarima nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije rekao da građani ostvaruju veliki broj kontakata, te da je potrebna veća kampanja za vakcinaciju, koja je jedini lek protiv ove zaraze.

“Situacija se zaravnila na visokom nivou, ali očekujemo da će uz poštovanje mera i većim brojem vakcinisanih doći do pada brojki. Od ponedeljka je i naša Kovid ambulanta dobila antivirusni lek favipiravir, koji se koristi kao jedan od prvih lekova u prvoj fazi zaraze ovim virusom i koji se pokazao kao veoma efikasan”, rekao je Ćorović.

On je istakao da je odluka o inicijativi ugostitelja da im se omogući da tokom Ramazana rade za vreme iftara, odnosno od 19.30 do 23.30 časova, odložena nakon konsultacija sa Stručno- operativnim timom grada i Republičkim kriznim štabom.

“Nakon toga ćemo doneti odluku o upućivanju apela Republičkom kriznom štabu da donese takvu meru i omogući našim ugostiteljima da rade produženo. Ja sam kao lekar protiv toga, obzirom na tešku situaciju, ali razumemo i zahteve ugostitelja koji već godinu dana ne rade”, rekao je Ćorović.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker