Novi Pazar / Građani Šutenovca: 100 ministara da dođe, džabe

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Građani Šutenovca, u kojem se danas izlila Jošanica, kazali su da godinama ništa nije urađeno kako bi se sprečilo plavljenje tog dela Novog Pazara, kao i da se ni prilikom ovog izlivanja nije adekvatno reagovalo.

Oni su, tokom razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, rekli da je jutros, kada je počea da raste vodostaj Jošanice, izostala pomoć lokalnih organa.

“Boga mi je danas trebalo neko da priskoči. Niko nije došao, možda su prolazili autom, ja sam ceo dan bio ovde, sam sam štitio.

Trebalo je da dođe neko da pomogne, tražili smo pesak, bar da kupimo, nisu hteli ni džakove da nam dostave, molili smo, bar pesak, da sami napunimo džakove. Tako je bilo, ne mogu da pričam nešto što nije”, rekao je jedan meštatin tog naselja.

Na opasku da je “pala velika kiša”, on je odgovorio da se “vremenska prognoza znala od ranije i da je trebalo da se spremimo”.

Njegov komšija rekao je da se korito Jošanice ne čisti godinama i da letos nisu sprovedene nikakve mere kako do izlivanja te reke ne bi došlo.

“Dok ne poplavi, nema nikog, a kad poplavi svi dođu. Slušali su prognozu, najavljivali su velike padavine, niko nije doneo džak peska, a sad kad se ovo desilo, svi došli, tako se ne rešavaju problemi. Niko ništa nije uradio, 100 ministara sad da dođe, badihava (džaba)”, rekao je on.

Gašić je obećao da će država pomoći da se saniraju posledice poplave, da se očiste poplavljeni teren i najavio da će biti urađene sve kako bi se sprečilo izlivanje Jošanice.

“Tu smo da pomognemo, ali i vi morate da vodite računa, da ne bacate smeće, da ne pravite nelegalne mostove preko reke, da ne sprečavate ‘Srbijavode’ da rade svoj posao, da seku stabla koja smetaju. ‘Srbijavode’ će raditi na korićenju od proleća, u donjem delu toka nismo danas imali problema”, rekao je Gašić.

U Novi Pazar bi uskoro trebalo da stigne i ministar odbrane Miloš Vučević, kao i inžinjerijske jedinice Vojske Srbije koje će biti angažovane na sanacije štete i sprečavanju daljeg izlivanja reka na teritoriji ovog grada i Tutina.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker