Novi Pazar / Evo koliko je prekršajni sud kaznio “Ukras” zbog zagađenja Raške

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prekršajni sud u Novom Pazaru kaznio je kompaniju “Ukras” sa 80.000 dinara zbog zagađivanja reke Raške, rečeno je danas radiju Sto plus u tom pravosudnom organu.

Pored toga, sa 8.000 dinara kažnjen je i direktor te kompanije Aladin Selek kao odgovorno lice.

“Pravno i odgovorno lice će morati da plate i troškove sudskog postupka u iznosu od po 2.100 dinara”, rekli su nam u Prekršajnom sudu.

Protiv “Ukrasa” i njegovog direktora komunalni inspektor lokalne samouprave Novog Pazara podneo je 6. maja zahteve za pokretanje prekršajnog postupka, zbog toga što je iz njihovog miksera za beton na obalu i u korito Raške “ispuštena tehnički neispravna voda”.

Prijava je u Prekršajnom sudu zavedena 10. maja, a u sklopu postupka saslušani su okrivljeni. Selek je sudu dostavio pisanu odbranu, dok je zastupnik “Ukrasa” izneo odbranu pred postupajućom sudijom.

Video snimak, na kojem se vidi kako se iz miksera za mešanje betona, sa logom “Ukrasa”, na obalu i korito Raške ispušta otpadna voda nakon pranja mešalice, objavljen je na društvenim mrežama 30. aprila, izazvavši burnu reakciju građana koji su tražili sankcionisanje odgovornih.

Iz Odeljenja za inspekcijske poslove su nam odgovorili da su zbog toga 5. maja sproveli inspekcijski nadzor u Varevskoj ulici posle čega su sačinili zapisnik i Prekršajnom sudu podneli zahteve za pokretanje postupaka protiv kompanije “Ukras” i direktora firme.

Komunalni inspektor je u prijavi od Prekršajnog suda zatražio da se “Ukras” i odgovorno lice “oglase krivim i da im se izreknu maksimalne novčane kazne”.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Hahaaa
Hahaaa
7 mjeseci ranije

Pa i nisu se nešto pretrgli, baš me zanima koliko li će kazniti gradsku toplanu i njihovog direktora, koji su izazvali još veći ekocid od ovih iz Ukrasa?

Hazbo
Hazbo
7 mjeseci ranije

Kiki, moraju firmu zatvorit koliko ste 8h kaznili.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker