Novi Pazar / Dug za odnošenje smeća 325 miliona, za poreze i doprinose više od 44 miliona

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Za odnošenje smeća Novopazarci i pravna lica JKP „Gradska čistoća“ duguju 325 miliona dinara, dok dugovanja za poreze i doprinose radnicima iznose više od 44 miliona dinara, saznaje radio Sto plus u ovom preduzeću.

Direktor „Gradske čistoće“ Armin Mehović rekao je našem radiju da je naplata dugovanja bolja u poslednjih sedam meseci i da se tokom tog perioda dug smanjio za više od 35 miliona dinara.

„Krajem oktobra prošle godine dug je iznosio više od 360 miliona dinara, i od tada do danas smo ostvarili bolju naplatu, iako još uvek nismo zadovoljni. Našim korisnicima omogućen je reprogram duga u opsegu od tri do deset rata u zavisnosti od visine dugovanja“, rekao je Mehović.

On dodaje da je ovo javno preduzeće u poslednja četiri meseca smanjilo dug za poreze i doprinose zaposlenih za oko 13 miliona dinara.

„Taj dug trenutno iznosi više od 44 miliona, dok su krajem januara dugovanja bila 57 miliona dinara.Dug za poreze i doprinose zaposlenih povećao se u toku pandemije korona virusa kada javnim preduzećima nije bilo omogućeno odloženo plaćanje tih obaveza“, dodao je Mehović.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker