Novi Pazar / Borba za Lanino ozdravljenje se nastavlja, hvala svim humanim ljudima koji nas podržavaju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poznati beogradski restoran deo svog prihoda u naredna tri dana izdvojiće za Lanu Stefanović (9), devojčicu iz Novog Pazara koja boluje od retke bolesti – tuberozne skleroze.

Lanina mama Marija Stefanović ističe da su i posle četiri mesecaa, koliko traje akcija za Lanu, ljudi i dalje uz njih.

– Restoran “Mala Italija” u Beogradu po drugi put organizuje humanitarnu akciju u svom lokalu. Od dnevnog pazara tokom petka, subote i nedelje izdvojiće 20%. Eto prilike da vi, Beograđani, prošetate do restorana, uživate u prelepom ambijentu, a pri tom budete i humani i pomognete mojoj Lani.

U međuvremenu, suma koja nam je potrebna povećala se i sada nam je potrebno 700.000 dolara. Naš prvi cilj jeste 280.000 dolara, jer tada možemo da pakujemo kofere i idemo na pregled i potrebnu dijagnostiku – navodi Marija Stefanović.

Ona dodaje da je i njihov Novi Pazar, grad u kome žive i u kome je Lana rođena, još jednom potvrdio epitet humanog grada, a evo i zašto:

– Sav prihod od predstave “Beton mahala” koja će biti izvedena 5. februara u Kulturnom centru, ići će našim devojčicama Merjem, Nikolini i Lani. Zato, dođite i podržite nas – ističe naša sagovornica.

Lana Stefanović je rođena 25. decembra 2012. godine u Novom Pazaru. Ubrzo posle rođenja uspostavljena joj je dijagnoza tuberozna skleroza, multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. Spada u retke bolesti, neizlečiva je, krajnje nepredvidljiva jer je svaki oboleli različito zahvaćen bolešću od vrlo blagih simptoma do potpune nefunkcionalnosti i teške mentalne retardacije).

Lana od rođenja ima epileptične napade koje lekari karakterišu kao stomačne grčeve. Prvi gubitak svesti je doživela u aprilu 2013. godine nakon čega je završila na Institutu za majku i dete gde je ustanovljeno da Lana ima i West sindrom (težak oblik epilepsije).

Uz strašnu dijagnozu tuberozne skleroze, epilepsije, Lana ima probleme i sa srcem. Kontrolni 24-časovni holter moritoring je otkrio da je van sinusnog ritma. Mesec i po dana je provela na odeljenju kardiologije na Institutu za majku i dete u Beogradu. Uključena je u sve vidove stimulacije: fizikalni, logopedski i defektološki. Veliku podršku i ljubav Lana dobija od svog mlađeg brata.

Domaći lekari su se lavovski borili za Lanu, ali jedina specijalizovana dečija klinika za tuberoznu sklerozu nalazi se u SAD, za šta im je potrebno 270.000 dolara. Sredstva su joj potrebna za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Sa Lanom do pobede! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1113 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1113 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216626-87

Uplatom na devizni račun: 160600000121704785

IBAN: RS35160600000121704785

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Kurir)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker