Novi Biser arhitekture u Novom Pazaru: „Squid game“ zgrada

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Širom Srbije uočavamo zgrade koji su pravi “biseri” arhitekture, a jedna takva građevina nasmejala je korisnike društvene mreže Tviter. Navodno se nalazi u Novom Pazaru, a zbog neobičnih ukrasa podsetila nas je na popularnu seriju “Squid game”.

Korisnik Tvitera podelio je fotografiju nedovršene zgrade, koja na fasadi ima ukrase u obliku kruga, trougla i kvadrata.

„Neko u Novom Pazaru baš voli Squid Game“, napisao je autor fotografije.

Baš ta tri simbola asociraju na popularnu Netflix seriju o tajnom društvu koje organizuje smrtonosne dečije igre.

Takmičarima je obećan novac, ako uspeju prežive svaku igru – a nadgledaju ih čuvari koji na uniformima nose pomenute simbole.

Inače, kad govorimo o neobičnim zdanjima, dosta pažnje u Srbiji privlači i „Barberi“ zgrada u Vranju. Čak je fotografija ove zgrade 2015. godine objavljena na portalu jednog od najpoznatijeg britanskog lista – The Guardian.

Fotograf Tobi Lejh je jedan period života posvetio potrazi za predmetima i objektima sa „fejk“ Barberi šarom, svuda po svetu, a na putu od Maroka preko cele Evrope, zaustavio se i u Vranju, te je Barberi zgrada obišla svet.

Zgrada stara preko šest decenija, i više od deset godina otkad je dobila novi izgled, ne prestaje da interesuje nacionalne medije koji uvek imaju neku novu verziju gradske legende o njoj.

Prema pisanju Novosti od pre dvanaest godina, nakon što je sredinom 2010. godine dozvoljena nadogradnja, investitor je započeo radove, a jedan od uslova za dobijanje dozvole od strane tadašnje gradske vlasti, bio je da se uradi nova fasada.

Nijedan od predloga arhitekte nije po njegovom mišljenju bio dovoljno atraktivan, te je investitor odlučio da „uzme stvar u svoje ruke“ i, kako navodi reporter Novosti, kao veliki ljubitelj modnog brenda Burberry, odlučio je da stavi čuvenu šaru na fasadu zgrade.

Da li vi znate neki primer bizarne arhitekture u Srbiji? Pišite nam u komentarima.

Izvor:Nova.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Mmmmmm
Mmmmmm
11 mjeseci ranije

Ta zgrada sa tim je tu ima i 10 godina , kakav squid game hahaha

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker