Nova.rs: Disciplinski postupak protiv načelnika novopazarske policije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Direktor policije Vladimir Rebić pokrenuo je disciplinski postupak protiv načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru Nermina Ljajića zbog povrede službene dužnosti, objavio je danas portal Nova.rs.

Prema pisanju tog portala, Ljajiću se na teret stavlja nezakonit, nesavestan, nemaran rad, odnosno, propuštanje radnje za koju je zaposleni ovlašćen, kao i neprofesionalno ponašanje koje može da šteti ugledu ministarstva.

Nova.rs prenosi izjavu neimenovanog izvora da je načelnik novopazarske policije pokušao da zataška slučaj i zaštiti saobraćajca koji je pre dva meseca bežao od policije, a propustio je i da obavesti nadležno tužilaštvo da je saobraćajac napravio niz krivičnih dela, što je bio u obavezi.

Šef novopazarske policije se već izjasnio o tom slučaju, a ukoliko se tokom postupka dokaže da je nesavesno radio može biti kažnjen umanjenjem zarade, rasporedjivanjem na drugo radno mesto sa nižom stručnom spremom, zaustavljanjem napredovanja, gubljenjem čina, pa i prestankom radnog odnosa.

Major Nermin Ljajić je na čelu Policijske uprave u Novom Pazaru, koja pokriva i teritorije Sjenice i Tutina, od septembra 2020. godine, a sa 35 godina je najmladji načelnik neke od policijskih uprava u Srbiji.

(Nov.rs, N1)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker