Ništa od selidbe Zorane Mihajlović u Novi Pazar

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Razočarana sporom izgradnjom gasovoda kroz Novi Pazar potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović obećala je krajem februara da će se posle izbora preseliti u taj grad i svakodnevno nadzirati njegovu gradnju, ali se to do sada nije desilo.

Ministarka rudarstva i energetike u Novom Pazaru je boravila u jeku predizborne kampanje, 28. februara, kako bi prisustvovala svečanom početku radova na izgradnji toplane na biomasu, a tu priliku je iskoristila i da, nenajavljena, obiđe trasu razvodnog gasovoda od Aleksandrovca preko Novog Pazara do Tutina.

Novinarima je tada izjavila da je na gradilištu zatekla “nekoliko radnika, bez nadzornog organa”, što ju je, kako je rekla, razočaralo.

“Za sve ove godine, od 2011. godine, govorimo o 10 odsto fizičke realizacije ovog gasovoda. Nisam zadovoljna, sačekaću da se završe izbori 3. aprila, nakon toga ću doći ovde, biću u Novom Pazaru, živećemo ovde neko vreme i obilazićemo sve vreme, svaku tačku gasovoda, dok ona ne bude bila gotova”, obećala je Mihajlović.

Na pitanja da li će ministarka ispuniti obećanje i kada će ponovo obići radove, iz njene pres službe su nam odgovorili da će “nastaviti da prati radove na ovom projektu i u narednom periodu, u cilju njegove što efikasnije realizacije”.

Naveli su da je u vreme obilaska radova, 28. februara, bilo zavareno 12,5 kilometara cevi, a na trasu dopremljeno 10,3 kilometara cevi.

“Od obilaska gradilišta i posete potpredsednice Vlade Novom Pazaru prošlo je 50 dana za koje vreme je raščišćeno oko 30 kilometara terena na trasi gasovoda, izvršeno zavarivanje 20 kilometara cevi, dopremljeno na trasu više od 27,5 kilometara cevi i pripremljeno još više od 10,5 kilometara trase za izvođenje radova”, naveli su iz Ministarstva rudarstva i energetike.

Razvodni gasovod Aleksandrovac – Kopaonik – Novi Pazar – Tutin dug je 123 kilometara, a taj projekat je, prema rečima Mihajlović, vredan 52 miliona evra za šta je država Srbija dala garancije.

Prvi sporazum o realizaciji tog projekta potpisan je još 2011. godine, a investitor,
“Srbijagas”, je 2015. godine podigao kredit za izvođenje radova.

“Napraviću paralelu, država je 1. januara 2020. godine završila Balkanski tok, dužine 400 kilometara, za dve godine. A ovde imamo investitora, javno preduzeće koje državu posmatra kao ‘kasicu prasicu’”, rekla je Mihajlović.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Hasko
Hasko
7 mjeseci ranije

Laže žuća jebo li je patak u šupak,ona je lopuža obična.

Zorajde
Zorajde
7 mjeseci ranije
Odgovor za  Hasko

Ne balegaj

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker