Nepovoljna epidemijska situacija u Novom Pazaru, veliki broj prvih pregleda (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nepovoljna epidemijska situacija u Novom Pazaru, veliki broj prvih pregleda

Nepovoljna epidemijska situacija u Novom Pazaru, a sa povećanjem broja zaraženih počelo je nakon Nove godine. Beleži se veliki broj prvih pregleda i veliki broj pozitivnih ljudi.

Majda Iković iz Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar kaže za RTS da su pre Nove godine imali u kovid ambulantama ispod 100 pregleda, a da je ovih dana i preko 400.

“Očekivano je da samim tim bude i veći broj hospitalizovanih, ali imamo 58 hospitalizovanih i samo jednu osobu u respiratorinoj jedinici što na ukazuje da ovoga puta nije toliko teška klinička slika”, navodi Ikovićeva.

Ističe da ih zabrinjava veliki broj pi-si-ar pozitivnih osoba, da ih bilo i 50 odsto od broja testiranih. Sada je negde oko 40 odsto.

Pored toga, navodi, veliki je i broj pozitivnih na antigenskim testovima – oko 30 odsto.

“Sve to dodatno komplikuje stvar, a ono što nas zabrinjava je što nemamo uvid u testiranje u privatnim laboratorijama, što nemamo uvid u algoritam lečenja u privatnim ordinacijama i što je veoma velika neselektivna upotreba antibiotika”, napominje Ikovićeva.

Kada je reč o sezonskom gripu, kaže da je od 14 uzoraka devet bilo pozitivno.

Govoreći o vakcinaciji, ističe da je ona u maloj stagnaciji. Prvom dozom smo vakcinisali preko 31.000 ljudi, drugom 30.000 i trećom dozom preko 10.000, navodi Ikovićeva.

(rts)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker