Nastavljeno suđenje po tužbi Mahmutovića, protiv hirurga Džemaila Detanca

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Suđenje hirurgu Džemailu Detancu po tužbi vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića, danas je pred Osnovnim sudom nastavljeno ročištem za glavnu raspravu na kojem su tužilac i tuženi dali svoje iskaze, saznaje radio Sto plus.

Branilac okrivljenog Kristina Todorović rekla je našem radiju da su obe strane iznele svoju verziju priče i da su iskazi u velikoj meri bili kontradiktorni.

„Obojica su se branili različitim dokumentima, i mislim da je moj klijent imao jako dobru izjavu u kojoj je objasnio sve razloge za učestvovanje u spornoj konferenciji zbog koje se i vodi ovaj postupak. On je pored toga imenovao i puno svojih kolega koji imaju isti stav i iste argumente kao on, i nekoliko njih biće saslušano na sledećem ročištu“, rekla je Todorović.

Ona je ocenila da tužilac nije izneo dovoljno dobre argumente za tužbu kojim bi utvrdio da mu pripada naknada štete, i da je pokazao određene materijalne dokaze koji se ne odnose na predmet tužbe.

Pripremno ročište po ovoj tužbi održano je početkom februara, a postupajući sudija je sledeće ročište zakazao za 22.septembar i na njemu će biti saslušana tri svedoka.

Mahmutović i njegov branilac danas nisu želeli da daju izjave dok se sudski postupak ne okonča.

Privatne tužbe za uvredu ugleda i časti osim protiv Detanca, Mahmutović je podneo i protiv doktora Suade Gicić Skenderi, Lajle Sebečevac i Faruka Pljakića, a postupci u tim predmetima trebalo bi da počnu u narednom periodu.

Njih četvoro su deo grupe od 37 lekara specijalista koji traže da se utvrdi odgovornost rukovodstva Opšte bolnice, na čelu sa Mahmutovićem, tokom najveće krize izazvane korona virusom, leta prošle godine.

Pored zdravstvenih radnika, Mahmutović je tužio i nekoliko građana koji su se oglašavali na društvenim mrežama, a pojedina suđenja su već okončana u njegovu korist.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker