Nakon poplava nove muke: Građani Novog Pazara u visinskim zonama nemaju vode nekoliko dana

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Reke u Novom Pazaru su se povukle pa se situacija normalizovala. Ipak, problema ima sa vodosnabdevanjem i to zbog zamućenosti sirove vode. Filtersko postrojenje i dalje radi sa smanjenim kapacitetom pa stanovnici visinskih zona u tom gradu već nekoliko dana nemaju vodu i snabdevaju se iz cisterni.

„Već četvrti dan se borimo sa ovom situacijom, nije nimalo sjajno ali ima nagoveštaja da će se popraviti. U odnosu na prethodne dane zamućenost vode se smanjuje, od 250, koliko smo imali u nedelju, danas je pala na 50, što je značajno poboljšanje.

Nažalost, to još nije dovoljno za normalan proces proizvodnje i snabdevanje građana. Očekujemo bolju situaciju na osnovu vremenske prognoze, ako ne bude obilnijih padavina, mislim da će se vodosnabdevanje srediti za nekoliko dana“, objašnjava za TV Nova S Gradimir Nedeljković, direktor JKP „Vodovod“.

Napominje da je obim proizvodnje smanjen za 50 posto i da najviše pate visinske zone grada, nešto malo imaju  tokom noći, kada je generalno smanjena potrošnja.

Na terenu je 95 cisterni a u snabdevanju pomaže Gradska čistoća i Vojska Srbije. Niži delovi grada su snabdeveni ali, dodaje on, imaju slabiji pritisak.

„Kvalitet vode nikada nije bio u pitanju, sve što proizvedemo je hemijski i bakteriološki ispravno, možda je malo drugačiji miris zbog pojačanog tretmana ali kvalitet se nikada nije dovodio u pitanje“, ocenio je Nedeljković.

Pogledajte video

(Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker