Načelnik Ljajić: Novi Pazar bezbjedna sredina za sve koji u njoj žive

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Protekla godina za PU u Novom Pazaru bila je teška i izazovna ali je policija uspjela ostvariti povoljno stanje bezbjednosti i stabilan javni red i mir

Rad policijskih službenika obilježilo je brzo i efikasno rasvjetljavanje svih težih oblika krivičnih djela, kao i identifikacija i hapšenje izvršilaca. U oblastima bezbjednosti i drugim policijskim poslovima ostvareni su zadovoljavajući rezultati realizacijom planiranih aktivnoti i poslova koji su obavljani zakonito i profesionalno a zahtjevi građana rješavani u najkraćem roku, kaže major Nermin Ljajić načelnik PU Novi Pazar

Bez obzira na brojne probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom radu policija je profesionalno veoma motivisani da pruži pun doprinos kako bi prostor kojeg pokriva PU Novi Pazar bila bezbjedna sredina za sve koji u njoj žive.

Napomenut ću samo da su u ovoj godini uspješnim akcijama policijskih službenika u Novom Pazaru  u 130 slučajeva zaplijenjena narkotička sredstva Dok smo u 40 slučajeva oduzeli 3.712 boksova cigareta kao I 26.640 litara naftnih derivata.

Ostvareno je  povoljno stanje bezbjednosti u saobraćaju.

S prioritetom otkrivanja težih prekršaja u saobraćaju. U ovoj godini otkrili smo 26 lica koji su učestvovali u saobraćaju pod tjecajem psihoaktivnih supstanci i 77 pod dejstvom alkohola. Ostvarena je i saradnja sa svim lokalnim samoupravama, tužilaštvima, sudovima i drugim državnim organima.

S  gradonačelnikom Novog Pazara i predsjednicima Opštine Tutin i Sjenica osnažen je rad Savjeta za bezbjednost saobraćaja i Grada. Uključivanje lokalne zajednice i drugih državnih organa doprinijet će sigurnijem okruženju za život i rad ljudi

Samo za prvih pet mjeseci ove godine policijski službenici PU U Novom Pazaru obradili su oko osam hiljada putnih isprava za građane Novog Pazara, Tutina I Sjenice.

Podsjećajući na proteklu godinu, načelnik PU Novi Pazar istakao je hrabrost policije u suočavanju s opasnostima i rizicima korona virusa. Izvršena je kontrola oko 62 hiljade osoba sa spiska za samoizolaciju, zahvaljući pritom i na posebnoj saradnji predstavnicima Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru

Danas se nismo okupili da predstavimo samo aktivnosti i rezultate tokom protekle i ove godine već ovaj dan obilježavamo i u znak sjećanja na naše preminule kolege koji su svoj život dali obavljajući policijsku dužnost kao i u znak sjećanja na kolege koji su obavljali poslove i zadatke policajca i preminuli od korona virusa.

Prioriteti PU Novi Pazar bit će poboljšanje uslova rada zaposlenih, kao i prostorija za ostvarenje građanskih prava. Uz pomoć ministra Vulina uveliko se radi na izgradnji upravnog objekta i nove zgrade za pripadnike saobraćajne policije i sektora za vanredne situacije. Radi se i na podmlađivanju kadrova pa je na školovanju 20 polaznika dok je u prijemu još 15. Tokom manifestacije obilježavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova gradonačelnik je uručio ključeve motocikla marke Suzuki koji će, kako je navedeno, doprinijeti poboljšanju saobraćaja. Novčano su nagrađeni i najuspješniji policijski službenici. Također, podsjećanje da je ministar Vulin nagradio policijskog službenika PU Novi Pazar Ivana Milojevića za hrabrost, efikasnost i profesionalno postupanje. Nagrađena je i načelnica Odjeljenja saobraćajne policije, Irma Kolašinac. Istaknuto i da je radni odnos zasnovalo 20 radnika od kojih su tri članovi porodice poginulih i ranjenih kolega. Sutra će, kako je najavljeno, načelnik Ljajić ugostiti penzionisane radnike. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker