Momirović i Buhić najavili nove investicije u infrastrukturu u Sandžaku

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Sandžaku će se u narednom periodu realizovati značajni infrastrukturni projekti koje će sprovesti Vlada Repubilke Srbije u partnerstvu sa institucijama Republike Turske i lokalnim samoupravama. O tome su danas sa rukovodstvima sandžačkih opština razgovarali, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije, Tomislav Momirović i državni sekretar u tom ministarstvu, Enes Buhići ambasador Republike Turske u Srbiji, Hami Aksoy, generalni konzul Turske u Novom Pazaru, Bašar Bašol

“Mi smo predvideli ovde da izgradimo i pet postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Rekonstruisaćemo samo u Tutinu preko 80 kilometara lokalnih puteva,a 110 u Novom Pazaru. Rešićemo pitanje kanalizacije i u Tutinu, Novom Pazaru, Sjenici i u Prijepolju. Još malo pa krećemo da gradimo auto-put od Požege do Boljara, koji će promeniti komunikaciju ovog dela Srbije sa Beogradom, kazao je Momirović.

Precizirano je da će ukupno biti izgrađeno i rekonstruisano više od 300 kilometara kanalizacione mreže.

Za radnike turske firme Tašjapi nema predaha. Rok za završetak saobraćajnice je jun naredne godine, a ministar očekuje da će oni biti završeni ranije.

U koliko lošem stanju je bio putni pravac Novi Pazar – Tutin,ali o tome kako se radovi odvijaju prvi put se na terenu uverio i ambasador Republike Turske u Beogradu, Hami Aksoy.

„Izuzetno sam zadovoljan kako napreduju radovi na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin. Naši odnosi sa Srbijom su na izuzetno visokom nivou. Mnoge turske firme posluju u Srbiji, ova firma koja izvodi radove na rekonstrukciji ovog važnog puta u Sandžaku, radiće i na auto-putu Beograd – Sarajevo. Planirana je u Sandžaku realizacija i drugih bitnih projekata na kojima će raditi firma Tasyapi ali i druge naše kompanije. Zbog planova i saradnje sa ministarstvom kojim upravlja ministar Tomislav Momirović, još mnoge turske građevinske firme će raditi ovde“, rekao je ambasador Aksoy.

Radove na putnom pravcu prema Tutinu obišli su zajedno sa ministrom i delegacijom iz Turske i čelni ljudi Novog Pazara i Tutina Nihat Biševac i Salih Hot.

Gostujući uživo u programu Prve televizije  Momirović i državni sekretar Buhić su najavili da će se raditi mnogo na infrastrukturi u ovom kraju.

“Jako je važan ovaj put koji se radi, zbog velike frekfrencije između dva grada. Kažemo da je reč o rekonstrukciji, ja bih pre rekao da je ovo potpuno novi put. Drago mi je što radovi idu tako dobro da će se završiti u dogovorenom roku”, kazao je Buhić za Prvu.

Projekat rekonstrukcije puta od Novog Pazara do Tutina u dužini od oko 23 kilometra vredan je 24 miliona evra. Sredstva su obezbeđena kreditom Republike Turske. Dogovor oko tog važnog projekta postigli su predsednici Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i Srbije Aleksandar Vučić. Ugovor između Vlade Srbije i turske kompanije Tasyapi potpisan je 29. oktobra 2018. godine. (rtv)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.