Među najvećim poreskim dužnicima u Srbiji i dvije firme iz Novog Pazara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Među najvećim poreskim dužnicima u Srbiji na kraju jula nalaze se i dvije kompanije iz Novog Pazara čija su ukupna dugovanja državi premašila iznos od 260 miliona dinara, objavila je Poreska uprava.

Sa dugom od blizu 156,5 miliona dinara na 40. mjestu najvećih dužnika nalazi se kompanija “Kos-oil standard” osnovana prije sedam godina za obavljanje trgovine na veliko čvrstim i tečnim gorivima.

Na 61. mjestu liste od 311 dužnika nalazi se “Alema-trans” iz Novog Pazara sa dugom od 107 miliona dinara. Ta kompanija registrovana je za trgovinu životinjama na veliko.

Rekorder po dugovanjima za porez iz ovog dijela Srbije je “PIK Pešter” iz Sjenice čije su obaveze prema državi 340,7 miliona dinara, što ih svrstava na 8. mjesto liste najvećih dužnika.

Dugovanja “PIK Pešter mlekare” su 68,7 miliona dinara.

Na spisku najvećih dužnika, na 106. mestu, nalazi se “Rejhan invest” iz Duge Poljane sa dugom od 66,9 miliona dinara. Ta kompanija bavi se izvođenjem građevinskih radova.

Najveći poreski dužnik u Srbiji je firma “Magma prom” iz Šapca čiji je dug preko 1,1 milijardu dinara.

Na spisku najvećih dužnika među preduzetnicima nalazi se preko 50 privrednika iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, a sa dugom od 94,7 miliona dinara na 16. mestu u Srbiji nalazi se mesarska radnja “Bero”.

Samostalna trgovinska radnja “C max” duguje 55,8 miliona dinara, a trgovinska radnja “Šiljo kožar” 45,7 miliona dinara.

Višemilionski su i dugovi SZKR “Monako” (28,5 miliona dinara), krojačke radnje “Ses style” (18,5 miliona dinara), “Jusuf gradnje” (16 miliona dinara) i trgovinske radnje “Emir prom” (11,1 milion dinara).

Ostali preduzetnici iz ovog kraja, uglavnom taksisti, duguju između pet i šest miliona dinara.

Na listi najvećih poreskih dužnika nalazi se preko 3.300 preduzetnika, a na prvom mestu je radnja za klanje stoke, preradu mesa i trgovinu “Biftek” iz Niša sa dugom od preko 400 miliona dinara.

Izvor: Radiostoplus.com

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.