Mazut iz novopazarske “Gradske toplane” danima oticao u reku, rukovodstvo krivi nevreme

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Misteriozna tečnost koja se danima ulivala u Rašku u centru Novog Pazara i izazvala zagađenje reke je mazut iz “Gradske toplane”, utvrdili su inspektori za zaštitu životne sredine i policajci iz Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala.

Lokalna tv A1 prenela je da im je direktor tog javnog preduzeća Nemanja Mančić rekao da je do izlivanja mazuta u kišnu kanalizaciju, a potom i u reku došlo “zbog nevremena” i “bez uticaja ljudskog faktora”.

“Radili smo do tri sata jutros i sada sa tehničkim ekipama radimo na tome da ne bude ovakvih problema. Već se radi na gašenju toplane u centru grada”, rekao je Mančić, a preneo taj medij.

Nova toplana, na biomasu, trebalo bi da bude puštena u rad do početka nove grejne sezone, a ona će biti izgrađena u industrijskoj zoni.

Izlivanje mazuta u Rašku, jednu od ionako najzagađenijih reka u Srbiji, počelo je još tokom vikenda kada su građani primetili mrlje na površini vode i oštar miris koji ih je podsećao na naftu.

Lokalna inspekcija za zaštitu životne sredine u utorak ujutru je obavila nadzor i zapisnički konstatovala da se iz kanalizacione cevi u reku izliva opasna materija, o čemu je obavestila republičkog inspektora i novopazarsku policiju.

Nakon nekoliko sati, uzeti su uzorci, a potom i otkriveno da se radi o mazutu koji potiče iz “Gradske toplane”.

Prema saznanjima “Danasa”, u toku je otkrivanje kako je tačno došlo do izlivanja mazuta u Rašku, posle čega će policija i republička inspekcija obavestiti nadležno tužilaštvo koje bi trebalo da se izjasni da li je počinjeno neko krivično delo.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Ko to tamo peva
Ko to tamo peva
3 mjeseci ranije

Da ima pravde a i savesti, direktor toplane bi momentalno podneo ostavku.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker