LIDL obavijestio potrošače o hitnom povlačenju dva proizvoda zbog opasnog sadržaja, moguć povraćaj novca

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U hitnom obavještenju javnosti, kompanija Lidl Srbija informisala je potrošače o povlačenju dva proizvoda sa tržišta Srbije, upozoravajući ih da odmah prestanu s njihovom konzumacijom zbog mogućeg rizika od povreda. Radi se o popularnim keksima holandskog proizvođača Banketbakkerij Merba B.V. – “Sondey Grandino Triple Chocolate cookies 210 g” i “Sondey Grandino Soft Baked White Chocolate, Lemon Cookies 210 g”, oba s rokom upotrebe 12.12.2024. i određenim brojevima serija.

Prema obavještenju kompanije, postoji mogućnost da navedeni proizvodi sadrže metalne strugotine, što predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje potrošača. “Ne možemo isključiti mogućnost prisustva metalnih strugotina u proizvodnim serijama s brojevima serija 2334703 i 2334709. Zbog potencijalnog rizika od povreda, molimo sve potrošače da ne konzumiraju ove proizvode,” izjavili su iz Lidla.

Povrat proizvoda bez računa

Lidl Srbija, pokazujući visok nivo odgovornosti prema svojim potrošačima, omogućava povrat novca za kupljene proizvode bez potrebe za pokazivanjem računa. Potrošači koji su kupili bilo koji od pomenutih proizvoda s navedenim rokom upotrebe i brojevima serija mogu ih vratiti u bilo koju Lidl prodavnicu i dobiti puni povrat novca.

Brza akcija i transparentnost

Lidl Srbija je brzo reagovao povlačenjem proizvoda s prodaje, čime još jednom potvrđuje svoju posvećenost zaštiti zdravlja potrošača i transparentnosti u poslovanju. “Kao odgovorna kompanija, naši prioriteti su zdravlje potrošača i transparentno poslovanje. Stoga smo odmah povukli sporne proizvode s prodaje i obavještavamo potrošače o ovom važnom pitanju,” saopćio je predstavnik Lidla.

Potrošači su pozvani da provjere proizvode koje su kupili i, ukoliko posjeduju proizvode s problematičnim brojevima serija, da ih odmah vrate i osiguraju svoj povrat novca. Lidl Srbija će nastaviti pratiti situaciju i preduzimati sve neophodne korake kako bi osigurao sigurnost i zadovoljstvo svojih kupaca.

izvor: agencije

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.