Krajem maja nedelja popusta u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novopazarski privrednici, predstavnici turističkih organizacija i lokalne samouprave dogovorili su se danas da poslednja nedelja u maju bude nedelja popusta.

Visinu popusta će individualno određivati svaki pivrednik za svoj objekat, a cilj je da u akciji učestvuje kompletna privreda ovog grada, od ugostitelja do prodavnica, butika i trafika.

Predsednik Udruženja ugostitelja Sandžaka Senad Koničanin očekuje da će na ovaj način povećati broj gostiju i kupaca, a samim tim i uticati na turistički potencijal ovog dela Srbije.

“Nekada je nedeljom i utorkom ovde dolazilo preko 100 autobusa kupaca, a sada zaluta jedan ili dva. Ovom nedeljom popusta očekujemo da sve krene na bolje”, rekao je Koničanin novinarima.

Direktor Turističke organizacije Novog Pazara Dejan Belojica pojasnio je da je cilj njihove inicijative da što više gostiju i turista iz Srbije i regije poseti ovaj grad.

“Promovisaćemo ovu nedelju popusta van Novog Pazara narednih dana, a sama aktivnost je poslednja nedelja u maju. Ako sve bude kako treba onda ćemo nastaviti i svaka polesednja nedelja u mesecu biće nedelja popusta”, rekao je Belojica.

On očekuje da će nakon slabljenja pandemije korona virusa doći do privrednog buma, a da Novi Pazar treba da zauzme poziciju.

Zamenik gradonačelnika Igor Novović veruje da će ova akcija imati dvostruki efekat i da će se pozitivno odraziti na privredu i turizam Novog Pazara.

“Ovaj grad je godinama unazad bio poznat kao trgovački centar. Situacija sa pandemijom je smanjila taj potencijal i ovim pokušavamo to da vratimo i da naša privreda stane na noge”, rekao je Novović.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker