Koliko se Novopazarci voze taksijem? Start “jedan od najjeftinijih”, zainteresovanost “ogromna”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Cene taksi usluga u Srbiji variraju, ali i varira i zainteresovanost građana da koriste ovu vrstu prevoza. U nekim gradovima samo start košta preko 100 dinara, dok se u drugima ni ne naplaćuje.

B92 pitao je takisiste u Novom Pazaru koliko naplaćuju svoje usluge, ali i kolika je zainteresovanost Novopazaraca da se voze ovom vrstom prevoza.

Start u Novom Pazaru iznosi 50 dinara, a kako je za B92.net ocenio taksista iz tog grada, to je jedan od najjeftinijih startova u Srbiji.

Što se tiče cene po kilometru u Novom Pazaru ona iznosi oko 75 dinara.

Iz jedne taksi kompanije iz Novog Pazara rekli su nam da je zainteresovanost za taksi firme, odnosno agencije u tom gradu ogromna.

Naveli su i da je za vreme korone zainteresovanost ostala i ista, ako ne i viša – pogotovu kad je bio prvi talas kada su, kako kažu, ljudi masovno koristili taksi usluge.

Kako je B92.net ranije pisao, u Beogradu samo ulazak u vozilo košta 170 dinara. Nišlije za start naplaćuju 110 dinara, ali su povoljniji u pogledu naplate po kilometraži – za prvu tarifu cena kilometra iznosi 40 dinara, za drugu 50 i za treću 65 dinara.

Ima, naravno i mesta koje nemaju jedinstvenu politiku cena na nivou jedinice lokalne samouprave. Tako je, na primer, u Šapcu moguće naleteti na udruženja koja će vam taksi usluge naplatiti sa uračunatim startom od nekoliko desetina dinara, dok druga udruženja to uopšte neće naplaćivati. (B92)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.