Humanitarno udruženje iz Novog Pazara došlo na neobičnu ideju: Plaćaju za fotografije zagađivača

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kako kažu, to je jedan od načina, po ugledu na evropske zemlje, da se zaštiti i sačuva životna sredina i promeni svest građana

Humanitarno udruženje “Sevap” iz Novog Pazara nagradiće novčano sve građane koji fotografišu ili snime nesavesne sugrađane koji bacaju građevinski otpad i smeće na javnim površinama u tom gradu.

Iz ovog udruženja za Free media kažu da će nagrada iznositi 5.000 dinara, a da su obezbedili sredstva za najmanje 100 prijava.

– Specijalne novčane nagrade biće za one koji nam dostave fotografije ili snimke osoba koje bacaju smeće u reke i potoke, kao i mesara koji bacaju životinjiski otpad u gradske kontejnere.

Važno je da se na fotografijama i snimcima prepoznaju osobe ili jasno vide registarske tablice automobila iz kojih se iznosi pomenuti otpad – rekli su u Sevapu.

Pojasnili su da će te fotografije i video snimke prosleđivati nadležnim gradskim komunalnim i sanitarnim inspekcijama, koje na osnovu njih mogu da pokrenu odgovarajuće postupke protiv nesavesnih građana koji zagađuju javni prostor.

Kako kažu, to je jedan od načina, po ugledu na evropske zemlje, da se zaštiti i sačuva životna sredina i promeni svest građana.

(Telegraf)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex