Gradska imovina u Novom Pazaru ide na prodaju, oštre kritike opozicionih stranaka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Putem javne licitacije u narednom periodu biće prodato nekoliko gradskih poslovnih objekata u centru Novog Pazara, odlučeno je jučer na Skupštini grada glasovima vladajuće većine, javlja radio Sto plus.

Među njima su poslovni prostori u ulici 28. novembra u kojima su smještena komunalna preduzeća Gradska toplana, Čistoća i Vodovod i kanalizacija, kao i objekat u kome je smještena Radio- televizija Novi Pazar, u ulici Stane Bačanin.

Odbornici opozicionih partija, SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP), kritikovali su donošenje brojnih odluka, posebno o prodaji gradskog poslovnog prostora.

“U prenesenom značenju, neko iz izvršne vlasti ga je primorao da danas na dnevni red dođe to da se, metaforički rečeno, prodaje dnevni boravak i spavaća soba jednog domaćina. Mi smo čuli da se ovdje u okviru zgrada, u okviru nepokretnosti koje su u vlasništvu grada Novog Pazara izdvajaju neke cjeline i prodaju se. E, to vam je gospodo, završna faza degradacije, devastacije i propasti jednog domaćinstva. Zamislite kakav je to domaćin koji mora da proda svoju spavaću sobu i dnevni boravak. Ostaju mu još hodnik i toalet. I mi se pitamo što nam je ovo ovako, a građani se pitaju može li gore od ovoga?”, istakao je Edin Zećirović, odbornik SPP-a.

“Da li je moglo da se odradi neko privatno-javno partnerstvo, pa da grad po prvi put uđe u takvu jednu priču da gradi nešto novo. Možda će kolega Zećirović ponovo kazati da sam ja entuzijasta, ali zaista bi trebalo da se razmišlja domaćinski u smislu upravljanja imovinom ovog grada. Jer opet, prodali smo sve što ima na šetalištu, toliko poslovnog prostora i uvijek se govori kako nemamo dovoljno prostora, kako se tijesnimo u prostoru Gradske uprave, zgrada njena nema dovoljno mjesta, a prostori se prodaju. Što se tiče zgrade RTV Novi Pazar, tu bih postavio pitanje izvjestiocu i da mi odgovor na to, ako ima informaciju o tome. Pošto je ta televizija privatizovana sigurno ima jedno 5-6 godina, dakle taj prosto je koristila privatna firma, a zgrada je bila u vlasništvu grada. Da li je RTV Novi Pazar plaćala zakup za taj prostor”, upitao je odbornik SDA Sandžaka Emir Ašćerić.

“Koji je motiv grada da prodaje ovu imovinu, koji je to razlog? Je li imamo problema sa tekućom likvidnošću? Je li to nema sredstava da se izmire lični dohoci zaposlenima, jesmo li to ušli u neke investicije pa nam trebaju sredstva od ovih nešto skoro 2 miliona, kad se uzmu sve ove određene procjene. Drugo, ja izražavam sumnju i u određivanju ovih procjena, jer kad je RTV Novi Pazar u pitanju, stoji da je jedan metar kvadratni 454 eura, a imate samo zgrade preko puta gdje je cijena jednog kvadrata od 1.000 eura pa na više. Znamo koja je tu zona i koliko tu košta kvadrat. Ovo je trostruko manje od onoga koliko koštaju nekretnine samo preko puta ulice, na istom tom jestu”, kaže odbornik SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj.

Izvor: Radiostoplus/SANA

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker