Građane Novog Pazara ne zanima zaštita životne sredine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Novom Pazaru se i ove godine ponovila praksa da nema interesovanja građana za javne rasprave o trošenju budžetskih sredstava za zaštitu životne sredine, izjavio je danas Rastko Arsenijević iz Odeljenja za zaštitu životne sredine Novog Pazara.

On je u emisiji „Zeleni minuti“ radija Sto plus naveo da su svoje predloge o načinu trošenja ovogodišnjih 15 milona budžetskih dinara imale samo nevladine organizacije.

Naglasio je da, iako pojedinci imaju pravo da pokreću ekološke inicijative i stavljaju ih na javnu raspravu, ni ove godine nije bilo takvih predloga.

“Retko kada se desi da nam građani u pisanoj formi dostavljaju predloge. Imali smo neposredne sugestije telefonom, a odnosile su se uglavnom na komunalne probleme za koje ovo odeljenje nije ni nadležno”, rekao je Arsenijević.

Tako je odlučeno da se oko polovina ovogodišnjeg budžeta utroši na monitoring podzemnih i površinskih voda, buke i zemljišta, a druga polovina na opremu i mašine koje se odnose na zaštitu i unapređenje životne sredine. (Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker