Grad Novi Pazar odbio da izda građevinske dozvole Opštoj bolnici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Odeljenje za urbanizam i izgradnju lokalne samouprave Novog Pazara odbilo je da izda Opštoj bolnici građevinske dozvole za dogradnju postojećih i izgradnju novih objekata zbog nepravilnosti u dostavljenoj dokumentaciji, saznaje radio Sto plus.

Ta zdravstvena ustanova podnela je Odeljenju zahteve za građevinske dozvole za izgradnju nove Hirurgije, Zgrade specijalnih bolnica i klinika i dogradnju i rekonstrukciju Internog odeljenja, ali su oba zahteva odbijena jer “nisu ispunjeni formalni uslovi za dalje postupanje”.

Zahtev za izgradnju novih zdravstvenih objekata odbijen je, između ostalog, jer Opšta bolnica nije vlasnik zemljišta na kojem planira gradnju, već Republika Srbija, što nije dostavljena i pravilno potpisana sva tehnička dokumentacija i što ne dostaje ugovor o izgradnji nedostajuće infrastrukture.

Ovi razlozi, osim dokaza o vlasništvu nad parcelom, uz to što Opšta bolnica nije uplatila taksu od 5.000 dinara, navedeni su i u obrazloženju odluke o odbijanju izdavanja građevinske dozvole za dogradnju i rekonstrukciju Internog odeljenja.

Ovo odeljenje odbilo je da izda građevinsku dozvolu i Gradu Novom Pazaru za rekonstrukciju i izgradnju Doma zdravlja. Taj zahtev je odbijen jer Grad nije dostavio ugovor o izgradnji nedostajuće infrastrukture.

Izgradnja i dogradnja ovih objekata predviđena je prvom fazom rekonstrukcije Opšte bolnice u Novom Pazaru koja je, prema ranijim najavama, vredna 25 miliona evra.

U drugoj je planirana izgradnja novog dečijeg, infektivnog i grudnog odeljenja, a u trećoj rehabilitacionog centra i garaže.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom poslednje posete ovom gradu da će “država uložiti oko 70 miliona evra u izgradnju kliničkog centra u Novom Pazaru”.

Izvor: Radiostoplus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Pazar Pazarcima
Pazar Pazarcima
2 godina ranije

Vazno da izdaju “investitorima” prevarantima iz svojih redova koji grade kako hoce, ne postujuci nikakve propise, ni bezbednosne ni urbanisticke ni ekoloske. Cukovac ce nam za 10 godina biti ko geto ulice po cikagu, deca rodjena u ovom delu grada nece videt drzo i klupu tokom odrastanja, da ne govorimo o igralistima, ili nedaj boze izbijanja pozara, ne moze autom da se pridje a ne vatrogasnim kaminom

Vojvoda iz Vojvodine
Vojvoda iz Vojvodine
2 godina ranije

Možda će izdati dozvolu općoj bolnici jer se tako kaže na “bosanskom” jeziku pa zato neće opštoj.

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex