Edin Hodžić novi predsjednik Osnovnog suda u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednica Višeg suda u Novom Pazaru Slađana Čolović imenovala je danas Edina Hodžića za vršioca funkcije predsednika Osnovnog suda u ovom gradu, potvrđeno je radiju Sto plus u tom sudu.

Hodžić, dosadašnji zamjenik predsjednika, će na čelu Osnovnog suda naslijediti Anu Pejčinović koja je sredinom decembra izabrana za sudiju Višeg suda, a tu odluku prošle nedjelje potvrdila je i Skupština Srbije.

Hodžić je od 2008. godine u Osnovnom sudu u Novom Pazaru, u kojem je obavio pripravnički i saradnički staž. Pravosudni ispit položio je 2011. godine, a prvi put za sudiju tog suda izabran je u aprilu 2015. godine.

Do 2019. godine sudio je u građanskopravnim sporovima, od 1. januara te godine je postupao u krivičnim predmetima, a ubrzo nakon toga postavljen je za predsjednika krivičnog odjeljenja.

“Obavljao je i poslove portparola Osnovnog suda, a odlučivao je i o prigovorima stranaka za povredu prava na suđenje u razumnom roku. Za svaku godinu rada ocenjen je maksimalnom ocenom”, rekli su nam u tom sudu.

Osnovni sud u Novom Pazaru ima 17 sudija, a Skupština Srbije bi uskoro trebalo da razmatra i prijedlog odluke Visokog savjeta sudstva o izboru četvoro novih sudija.

Izvor: Radiostoplus.com

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker