Dukserica proizvedena u Novom Pazaru ”davi djecu”? Povučena iz prodaje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministarstvo trgovine je samo od početka godine naredilo zabranu prodaje čak šest modela dukserica za decu i to zbog istovetnog opasnog razloga – rizika od davljenja!

Od toga su tri modela uvezena iz Turske, jedan model proizvela je firma iz Novog Pazara, dok su preostala dva modela od proizvođača iz Loznice, objavljeno je na sajtu sistema za uzbunjivanje i obaveštavanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO).

Opis rizika

U obrazloženju utvrđenog rizika od davljenja dukserica uvezenih iz Turske i modela proizvedenog u Novom Pazaru piše da vrpca za stezanje koja prolazi kroz otvore na kapuljači ima slobodne krajeve koji su od izlazne tačke do slobodnog kraja dužine od 15 do 20 cm.

Кada je proizvod u opuštenom stanju isti se mogu povlačiti što prestavlja ozbiljan-visok rizik od davljenja deteta, opasnost od povreda vratnog dela, a pri normalnom ponašanju i aktivnosti dece u njihovom uzrastu i stepenu razvoja, kao što je na primer igranje na igralištima, penjanje na drveće, putovanja autobusom ili vozom.

Izrečene mere

Za ove modele Ministarstvo trgovine je izreklo prinudnu meru o zabrani nuđenja, izlaganja, isporučivanja i činjenja dostupnim proizvoda.

U obrazloženju rizika dukserica modela proizvedenih u Loznici navedno je da proizvod ima u predelu vrata vrpce sa slobodnim krajevima duže od standardom propisane što predstavlja rizik za bezbednost dece.

Za ove modele je izreknuta mera povlačenja proizvoda sa tržišta i opoziv proizvoda od potrošača.

(Kurir, Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Ljiljana
Ljiljana
9 mjeseci ranije

Kada bi ste objavili sliku i nazive proizvodjača to bi bila vest!!!! Kako ću znati da li tu spada dukserica koju sam kypila unuku pre mesec dana???

Jovan
Jovan
9 mjeseci ranije
Odgovor za  Ljiljana

Tako što ćeš izvući pertlu iz svakog duxa svoje dece da ne rizkuješ da se deca ne udave pertlom.

Ateista
Ateista
9 mjeseci ranije

Deca će pre da nastradaju gledajući društvene mreže tj tik tok nego da se zadave duksericom ma ajde koji je to ekspert smislio

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker