DR MEHO MAHMUTOVIĆ TVRDI: Djevojčica nije imala kovid i nije umrla zbog korone

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dr Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru tvrdi za Kurir da devojčica D. H. (12) iz Tutina nije umrla zbog komplikacija izazvanih koronavirusom i da dete nije ni imalo koronu, kako je to saopštila četvoročlana lekarska komisija iz ove bolnice.

– Devojčica je imala miokarditis – upalu srčanog mišića, lečena je pre mesec-dva u bolnici u Kraljevu, a tog 21. januara je praktično mrtva dovezena u novopazarsku bolnicu iz Doma zdravlja u Tutinu.

Odmah je reanimirana i smeštena na intenzivnu negu gde je ubrzo i preminula. Detetu je tada urađen antigenski test, koji je bio negativan, kao i PCR, čiji su rezultati sutradan stigli.

A i pre mesec-dva, kada je dete lečeno u Kraljevu, svaki put je bilo negativno, kao i majka koja je testirana jer se mislilo da je možda ta žena zaražena budući da je medicinska sestra – kaže za Kurir Mahmutović.

Na našu konstataciju da je miokarditis česta komplikacija korone i da negativni testovi nisu stopostotni dokaz da neko nema koronu, Mahmutović kaže da miokarditis ne mora da bude posledica samo korone.

– Miokarditis može da se dobije od bilo kod virusa i svaka upala srčanog mišića može da izazove teške i fatalne komplikacije, pa i kod dece, to vam tvrdim i kao pedijatar. Nažalost, dete je preminulo i to je velika tragedija, a neki lekari ne treba da je koriste i skandalizuju.

To što je neko dete u Hrvatskoj umrlo od tzv. multisistemskog inflamatornog post-covid sindroma, ne znači da je i ovo. Devojčica nijednog momenta nije lečena na kovid odeljenju, ni kada je bila u Kraljevu. Porodica je odbila obdukciju, što ovde otežava utvrđivanje nekih činjenica – kaže dr Mahmurtović.

Četvoročlana komisija, koju čine dr Lajla Sebečevac, spec. anesteziologije sa reanimatologijom, dr Hada Toković, spec. pedijatrije, dr Ruža Milanović, spec. pedijatrije – subspec. kardiologije i prim. dr Fehim Juković, spec. sudske medicine, saopštila je da je dete primljeno 21. januara u bolnicu i ubrzo po prijemu preminulo.

– Na osnovu kompletne kliničke slike i toka bolesti kod deteta, zatim rezultata svih urađenih analiza, uzimajući u obzir i podatke o prethodno dijagnostikovanim oboljenjima, najverovatnije je da se u konkretnom slučaju radilo o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komlikacijama usred ranije infekcije SARS CoV-2 virusom, tzv. multisistemskom inflamatornom post-covid sindromu (MIC-s) – saopštili su ovi lekari za Telegraf.rs, dok su nama rekli da ne daju izjave, već da su sve što su imali napisali u ovom saopštenju.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Has Pazarac
Has Pazarac
3 godina ranije

Mi hoćemo istinu.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.