Djeca su frustraciju nakon tragedije u Muru ispoljila grudvama na automobile

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Osnovna skola Avdo Međedović u Novom Pazaru ima čitav tim za borbu protiv vršnjačkog nasilja. U vremenu kad se sve više govori o problemu svi su u izazovu, od institucija, od zajednice.

Također, postavlja se I pitanje zbog čega tako naprasna osuda djece koju društvo surovo kritikuje zbog bacanja grudvi u Salakovcu dva dana nakon tragedije u Muru u znak protesta, na njihov način.

-Kritikovali su ih jer je nekako snimak djelovao kao da je iz geta. Snimak kao snimak djeluje uznemirujuće. Ali, svi smo mi bili djeca, svi smo mi negdje poslali po neku grudvu na neki automobil.

Nije da ih opravdavam, ali nekako su djeca na taj način tu svoju frustraciju, kao reakciju na tragediju u Muru, ispolji su na neki svoj način.  Ipak je to bila njihova drugarica. Mnogi od njih imaju braću I sestre u Tekstilnoj školi koji su bili drugari s nastradalom djevojčicom.

Učenica 5. razreda Ajša Pramenković također ima svoje mišljenje.

-Najlakše je osuditi nekoga. Bilo mi je žao, to su sve dobra djeca iz dobrih porodica. Kada god nešto radim ili neko nešto lose uradi, tužna sam zato što ta osoba u svom srcu ima dobru stranu. Iako se loše ponaša ima dobru stranu š to niko ne može izvaditi iz njih. Svako ima dobar dio srca.

Novi Pazar – Apel roditeljima da objasne djeci da je ovo što rade opasno… (VIDEO)

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker