Da li Novopazarcima sledi poskupljenje komunalija i za koliko

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U predlog odluke, dostavljene lokalnom parlamentu, “Vodovod i kanalizacija” je zatražila da voda za građane poskupi za 12 odsto, a za sve ostale korisnike po 10 odsto.

Nova cena vode koju bi građani plaćali, ukoliko Skupština usvoji ovaj predlog, biće 49,88 dinara bez poreza na dodatu vrednost po kubiku, privrednici i vlasnici lokala 119,63 dinara, obrazovne, zdravstvene i humanitarne ustanove 59,81 dinara, a kamenjare, klanice i kanali 112,06 dinara.

To javno preduzeće zatražilo je ista procentualna poskupljenja i za otpadne vode, s tim da će kamenjare, klanice i kanali i dalje plaćati istu cenu.

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” lokalnom parlamentu predložilo je da cena odnošenja smeća u gradskoj zoni poskupi sa 6,05 dinara na 7,09 dinara bez poreza na dodatu vrednost po kvadratnom metru stana ili kuće, odnosno, 7,8 dinara sa porezom.

Cena odnošenja smeća u seoskom području (paušal) trebalo bi da poskupi sa 550 na 600 dinara. “Gradska čistoća” predložila je i veće cena za pogrebnu opremu i usluge i zakup tezgi i kioska.

Povećanje cena to javno preduzeće predložilo je zbog, kako je navedeno, višestrukog poskupljenja goriva, materijala i cene rada.

Odeljenje za privredu dalo je mišljenje da bi “Gradskoj čistoći” trebalo odobriti povećanje cene usluga za 4,5 odsto.

Sednica Skupštine Novog Pazara zakazana je za četvrtak, 5. maj, a na dnevnom redu naći će se i rasprava o izveštajima o radu javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini.

Pored toga, odbornici će razmatrati i pojedina kadrovska rešenja.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker