Da li je moguće da Novi Pazar građani Srbije vide ovako? – Kada čuju Pazar, evo na šta pomisle

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na društvenoj mreži Redit, povela se diskusija o tome po čemu su poznati srpski gradovi a čitaoci su u komentarima nizali pozitivne i negativne “epitete” mestima u kojima žive ili su ih nekada posetili i “prišivali” im razne dobre i loše osobine.

Inicijalni post, sadržao je nekolicinu asocijacija na pojedine srpske gradove, te je tako Čačak opisan kao prestonica pečenja, ali i košarke, Užice kao kolevka komplet – lepinja, a Novi Pazar kao grad mantija i farmerki.

Asocijacija na Pančevo su loši vozači, za Šabac važi da je meka krađe i polovnih automobila, dok je Bor poznat po rudniku i hambureku (pljeskavici u korama, za neupućene).

Za Novi Sad, reditovci tvrde da je evropska prestonica homoseksualaca, neki kažu i kulture uz napomenu da ljubaznost nije gej. Zatim je tu i Zaječar za koji kažu da je grad bicikla, piva i rumunske robe.

Valjevo asocira na prevaru, Arilje na pamuk i Ivanjica na maline. Stereotip vezan za Suboticu je jeziv i tiče se depresije i samoubistava, dok se Bečej smatra mestom gde prvo naučiš da plivaš, pa da hodaš.

U Ćupriji, tvrde na Redditu, žive agresivci, u Pirotu cicije i škrtice. Leskovac je sinonim za roštilj i paprika, a u “Vranje nema laganje”, ali nema ni svih, u srpskom jeziku poznatih padeža.

Kragujevac se tužnih devedesetih “okitio” nazivom “dolina gladi”, a Niš se proslavio po temperamentu, humoru i kafanama koje se retko kad zatvaraju.

Zanimljivo, Beograd, da li zbog veličine ili progresivnog povećavanja broja stanovnika nije uspeo da sačuva nijedan stereotip o sebi, osim onog da su mu građani “nadobudni” u čemu su se mnogi učesnici ove diskusije složili.

Kakve su vaše asocijacije na grad u kome živite ili koji ste posetili?

(B92)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker