“Cijeli svijet vjeruje u medicinu, a u Novom Pazaru vakcine ne mogu da se potroše”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović ocenio je da je epidemiološka situacija u tom gradu “veoma zabrinjavajuća” i da preti kulminacija ukoliko ne dođe do potpunog pridržavanja protivepidemioloških mera.

Ćorović je, posle sednice Štaba za vanredne situacije, novinarima rekao da se svakodnevno povećava broj pacijenata zaraženih koronavirusom, a da je na bolničkom lečenju više od 130 osoba.

“Tražili smo danas od svih javnih ustanova i gradskih preduzeća da podignu protivepidemijske mere na najveći nivo, da se ulice dezinfikuju, a na građane ponovo apelujemo da nose maske, da drže distancu i da izbegavaju masovna okupljanja. Situacija je zaista alarmantna, oboljevaju i mlađi ljudi, a mi danas očekujemo i odluke republičkog štaba i pooštravanje mera”, rekao je Ćorović.

On je istakao da nije zadovoljan brojem vakcinisanih građana, koji je ispod pet odsto, dok je odziv u ostalim gradovima u Srbiji “znatno bolji”.

“Ne mogu da razumem naše sugrađane, uradili smo apsolutno sve što smo mogli, vakcina imamo dovoljno, kao i vakcinalnih punktova. Mislim da jedini u Srbiji vakcinišemo i one koji se nisu prijavili preko e-Uprave, pozivamo ljude telefonom više puta, a odziv je i dalje mali”, rekao je Ćorović.

Vakcina je “jedini lek protiv korone”, ponovio je on i dodao da je “nerazumno” da ceo svet veruje u medicinu, a da u Novom Pazaru one ne mogu da se potroše.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker