Bajatović: Gasifikacija Novog Pazara mogla bi da počne u martu sledeće godine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović danas je najavio da će gasovod Aleksandrovac–Brus–Raška–Novi Pazar–Tutin, biti završen do kraja juna sledeće godine, a da će uskoro početi izrada idejnog projekta gasifikacije Novog Pazara.

On je, posle sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave Novog Pazara rekao da bi, na osnovu idejnog projekta i pozitivne odluke Vlade Srbije, izgradnja distributivne mreže u Novom Pazaru mogla da počne u martu sledeće godine.

„To neće biti jednostavno, grad je dosta ‘sabijen’, ulice su uske i komplikovane, ali me raduje što postoje snimci svih instalacija. Uobičajeno vreme gasifikacije grada ove veličine je oko tri godine, prvo će se raditi magistrale od čelika do industrijske zone, toplane i velikih potrošača, a potom se prelazi na plastične vodove do individualnih potrošača“, izjavio je Bajatović.

On je istakao da će cena gasa u Novom Pazaru biti ista kao i u ostalim gradovima, a da će priključak na gasovodnu mrežu koštati 780 evra, uz mogućnost plaćanja u roku od tri godine.

Bajatović je najavio da će se u narednom periodu raditi i gasovod ka Priboju, Prijepolju i Sjenici.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je gasifikacija doneti višestruku korist građanima i privredi.

„Gas je jedan od osnovnih uslova za dolazak investitora, a pogotovo sada kada znamo da će autoput proći na 20 kilometara od nas. Tu je ekološki aspekt veoma bitan jer imamo problema sa zagađenjem vazduha“, rekao je Biševac.

On je kazao i da će lokalna samouprava zajedno raditi sa predstavnicima Srbijagasa na idejnom rešenju gasifikacije grada. (Beta)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker