ZBOG PRIMANJA MITA IDE U ZATVOR: Novi Pazar ostaje bez poznatog hirurga

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vrhovni kasacioni sud (VKS) odbio je zahteve za zaštitu zakonitosti hirurga iz Novog Pazara Izeta Tutića protiv presuda Apelacionog suda u Kragujevcu i Višeg suda u Kraljevu kojim je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora zbog primanja mita, saznaje piše Sto plus.

Njegovi branioci su tom sudu uputili zahtjeve kojim su tvrdili da je tokom suđenja došlo do bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, tražeći da se predmet vrati prvostepenom sudu na ponovno suđenje, pred potpuno izmenjenim većem.

Međutim, Vrhovni kasacioni sud je zahteve odbio kao neosnovane, ocijenivši da u postupanju nižestepenih sudova nije bilo povreda Zakona o krivičnom postupku.

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je u avgustu prošle godine presudu Višeg suda u Kraljevu kojom je Tutić (59) osuđen na godinu i osam meseci zatvora zbog produženog krivičnog dela primanje mita.

Presudom tog suda, koja je potvrđivanjem prvostepene postala pravnosnažna, Tutiću je određena i mjera zabrane vršenja poziva ljekara specijaliste hirurgije i to u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti presude.

“Vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava se u vrijeme trajanja ove mjere”, navodi se u presudi.

Pored toga, od njega je oduzeto oko 72.000 dinara i 170 eura, kao imovinska korist pribavljena krivičnim djelom.

Iako je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u avgustu prošle godine, Tutić još uvijek nije počeo njeno izdržavanje jer ju je tri puta odlagao zbog zdravstvenih problema.

Prema saznanjima radija Sto plus, njegove navode o zdravstvenim problemima vještaci medicinske struke iz Novog Pazara smatrali su opravdanim zbog čega mu je Osnovni sud odlagao odlazak na izdržavanje kazne.

Tutić je nedavno predao i četvrti zahtev, a njegove zdravstvene probleme ovog puta će, po nalogu predsjednika Osnovnog suda, vještačiti ljekar iz Kraljeva.

On je uhapšen 17. oktobra 2018. godine, u akciji Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu i policije, zbog sumnje da je od šest osoba, koje je liječio na hirurškom odjeljenju ili od njihovih rođaka, primio mito.

Doktor Tutić jedan je od najpoznatijih hirurga u novopazarskoj Opštoj bolnici, a nakon vijesti da je osuđen na kaznu zatvora održan je skup podrške na kojem je izjavio da je “žrtvovan, kako bi se Evropi pokazalo da ovde sve funkcioniše kako treba”.

Izvor: Radiostoplus.com

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Hasko
Hasko
8 mjeseci ranije

Odmah ga strpati u prdekanu,neka tamo kasira doktor,po 200eu.za svaku jebačinu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker