Tužioca iz Novog Pazara terete za nasilje i pretnje koleginici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Protiv Edisa Arifovića, zamenika višeg tužioca u Novom Pazaru, koji se pre dve nedelje tokom uviđaja zbog pucnjave u kojoj je ranjen Nihad B. (37) u tom gradu umalo fizički obračunao sa dvojicom policajaca koji su kasnije suspendovani i sam se našao pod lupom istražnih organa i to zbog dve krivične prijave koje su protiv njega podnete – zbog nasilja u porodici i ugrožavanja sigurnosti, piše Nova.rs

zkjtzujkztuj

{module Oglas 1 – 2020}

Optužnicu protiv Arifovića za nasilje u porodici podiglo je Osnovno tužilaštvo u Požarevcu, dok su nam iz Osnovnog tužilaštva u Čačku potvrdili da postupaju po krivičnoj prijavi protiv Arifovića zbog ugrožavanja sigurnosti.

Kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, protiv Arifovića je krivičnu prijavu podnela najpre A. C. nevenčana supruga njegovog sina zbog nasilja u porodici, u februaru 2018. O tom slučaju izveštavali su i beogradski mediji koji su prenosili izjave A. C., a krivična prijava je navodno upućena na postupanje u Osnovno tužilaštvo u Požarevcu zbog moguće pristrasnosti Arifovićevih kolega iz Novog Pazara.

Šta se dogodilo sa prijavom pokušali smo da saznamo u Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, a u nezvaničnom razgovoru, rečeno nam je da je osnovna prijava jeste dodeljenja njima, ali da je ubrzo upućena u Novi Pazar jer su se oni proglasili nenadležnim. Takođe nam je rečeno da je prijava na kraju odbijena jer je A. C. živela u vanbračnoj zajednici sa Arifovićevim sinom, što “ne spada po Krivičnom zakoniku u krivično delo nasilje u porodici”.

{module Oglas 0 – 2020}

Arifović je nakon što su mediji otkrili prijavu za nasilje izjavio da je sve notorna laž.

Sa druge strane, iz Osnovnog tužilaštva u Novom Pazaru navode za naš portal da je krivična prijava za krivično delo nasilje u porodici podneta njihovom tužilaštvu.

“Nakon podnošenja krivične prijave, Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu je donelo rešenje dana 09.02.2018. godine, kojim se za postupanje po ovoj krivičnoj prijavi određuje kao stvarno nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu. Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu je dana 29.01.2019. godine, Osnovnom sudu u Požarevcu podnelo optužni predlog protiv okrivljenog Edisa Arifovića zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 Krivičnog zakonika. Osnovni sud u Požarevcu se svojim rešenjem od 01.03.2019. godine, oglasio mesno nenadležnim za postupanje u ovom predmetu, nakon čega je spise predmeta dostavio Osnovnom sudu u Novom Pazaru kao stvarno i mesno nadležnom sudu”, navodi se u odgovoru Osnovnog tužilaštva u Novom Pazaru.

Kako su dodali, Osnovni sud u Novom Pazaru je dana 04.06.2019. godine, doneo rešenje kojim se odbija optužni predlog tužilaštva podnet protiv okrivljenog Arifović jer nema dovoljno dokaza za opravdanu sumnju da je okrivljeni učinio krivično delo koje mu je stavljeno na teret.

“Na to rešenje Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu je izjavilo žalbu Višem sudu u Novom Pazaru a Viši sud je rešenjem žalbu odbio kao neosnovanu. S obzirom na napred izneto, nije tačno da je krivična prijava protiv Edisa Arifovića od strane tužilaštva odbačena niti da je došlo do prekvalifikacije dela. Predmet protiv Edisa Arifovića se nalazi u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru ali je po istom postupalo Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu”, zaključili su iz OJT Novi Pazar.

{module Oglas 2 – 2020}

Da li je uopšte bilo ikakvog nasilja, odnosno zašto delo nije prekvalifikovano ako ga je nemoguće označiti kao nasilje u porodici, pitanja su na koja još uvek nismo dobili odgovor, jer je našoj redakciji poslat poštom, što je krajnje neobično u komunikaciji između tužilaštva i medija.

Sa druge strane, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku, prema našim informacijama, upućena je krivična prijava protiv Arifovića zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

“Drugu krivičnu prijavu protiv Edisa podnela je njegova koleginica, tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, Milena Mrvić, zbog ugrožavanja sigurnosti. Prema mojim informacijama, predmet se nalazi u Čačku”, kaže izvor našeg portala.

Na meti se, tvrdi izvor, našla zbog sukoba oko napredovanja.

“Mrvićka se na meti našla zbog preuzimanja predmeta i posla, ali i zbog napredovanja, pošto je postojao sukob između njih dvoje. Ona je podnela krivičnu prijavu protiv njega zato što joj je konkretno rekao da će joj sasuti devet metaka u glavu”, kaže izvor našeg portala.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku potvrdili su navode našeg izvora.

“Osnovno javno tužilaštvo u Čačku primilo je krivičnu prijavu podnetu protiv Edisa Arifovića, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 3. Krivičnog zakonima, dana 13.09.2018. godine. Ovo tužilaštvo okončalo je predistražni postupak-preduzimanje određenih dokaznih radnji i podnet je optužni predlog protiv okrivljenog Edisa Arifovića, zbog postojanja opravdanje sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti”, stoji u odgovoru OJT Čačak.

Inače, tužilac Arifović se našao u žiži javnosti nakon dve pucnjave koje su se dogodile u roku od tri dana. Prema informacijama našeg portala iz novopazarske policije, pucnjava je mogla biti sprečena jer su dvojica suspendovanih inspektora navodno upozoravala svoje nadređene da se to može dogoditi. Nekoliko dana ranije muškarac je pretio na javnom mestu N. B., koji je dva dana kasnije upucan, ali ga je tužilac, nakon saslušanja, pustio na slobodu i nije mu odredio zadržavanje.

Nakon pucnjave u kojoj je ranjen N. B., dogodio se i sukob između dvojice suspendovanih inspektora Emira H. i Ediba G. i zamenika javnog tužioca Edisa Arifovića, zbog, kako smo već pisali, verbalnog i umalo fizičkog sukoba sa zamenikom tužioca i zbog toga što su neposredno pred pucnjavu, dvojica inspektora sedela sa N. B. U međuvremenu, smenjen je i zamenik načelnika u PU Novi Pazar, koji je dva meseca ranije, na konkursu imenovan na to mesto.

(Nova S)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker