Crna Gora tražila izručenje novopazarca Aldina Hudovića, evo koju su odluku donijeli u Srbiji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Srbija je odbila zamolnicu Crne Gore da joj izruči Aldina Hudovića iz Novog Pazara, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva policajca Novaka Mugoše (23), sina tamošnje sudije Suzane Mugoše.

Hudović je osumnjičen da je u noći između 16. i 17. jula u klubu Habana u Sutomoru nožem teško povredio policajca Mugošu. U tuči je ranu od noža zadobio i Hudovićev drug Edis Biberović iz Novog Pazara.

Posebno je zanimljivo to što Biberović pred crnogorskim pravosudnim organima nije imao status oštećenog, iako je imao povrede nanete nožem, dok su taj status imali Mugošini drugovi Saša Sekulić i Vsselin Milošević, koji su tada zadobili lakše telesne povrede.

Izručenje Hudovića traženo je po zamolnici Crne Gore ali je on odlukom Višeg suda u Novom Pazaru pušten na slobodu, a postupak je obustavljen jer Crna Gora nije dostavila dopunske podatke i dokaze koji bi nesumnjivo potvrdili da je Hudović učestvovao u ovoj tuči.

Hudovićev advokat Stanislav Dukić kaže da to što Crna Gora ima fotokopiju njegovog branjenika dokazuje samo to da je on nekada bio u toj zemlji ali da ga ne povezuje sa tučom u diskoteci.

-Kao dokaz je trebalo priložiti fotografiju Hudovića skinutu sa snimka kamera za video nadzor diskoteke Habana, njegove otiske sa mesta tuče, izjave svedoka sa njegovim opisom ili zapisnike o prepoznavanju. Jasno je da je postojala opasnost od zlostavljanja Hudovića u Crnoj Gori, ako se u obzir uzme činjenica da je general Bratislav Dikić u tokom pritvora u Spužu preživeo neviđenu torturu. Sve navodi na zaključak da Hudović tamo ne bi imao fer suđenje, rekao je Dukić.

Dodao je da je obaveza tužilaštva u Srbiji da pokrene postupak po službenoj dužnosti.

-Tako bi se zaštitili interesi državljana Srbije jer je iz naredbe o sprovođenju istrage Višeg javnog tužilaštva u Podgorici jasno da im Crna Gora neće pružiti zaštitu, rekao je on.

Pripadnik SAJ Crne Gore Novak Mugoša javnosti je postao poznat kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako pendrekom udara jastuk.

(Infolid)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker