Odbijena žalba doktoru Tutiću iz Novog Pazara – Ostaje presuda od godinu i osam mjeseci zatvora

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vrhovni kasacioni sud (VKS) odbio je zahteve za zaštitu zakonitosti hirurga iz Novog Pazara Izeta Tutića protiv presuda Apelacionog suda u Kragujevcu i Višeg suda u Kraljevu kojim je osuđen na godinu i osam meseci zatvora zbog primanja mita, saznaje radio Sto plus.

Njegovi branioci su tom sudu uputili zahteve kojim su tvrdili da je tokom suđenja došlo do bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, tražeći da se predmet vrati prvostepenom sudu na ponovno suđenje, pred potpuno izmenjenim većem.

Međutim, Vrhovni kasacioni sud je zahteve odbio kao neosnovane, ocenivši da u postupanju nižestepenih sudova nije bilo povreda Zakona o krivičnom postupku.

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je u avgustu prošle godine presudu Višeg suda u Kraljevu kojom je Tutić (59) osuđen na godinu i osam meseci zatvora zbog produženog krivičnog dela primanje mita.

Presudom tog suda, koja je potvrđivanjem prvostepene postala pravnosnažna, Tutiću je određena i mera zabrane vršenja poziva lekara specijaliste hirurgije i to u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti presude.

“Vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava se u vreme trajanja ove mere”, navodi se u presudi.

Pored toga, od njega je oduzeto oko 72.000 dinara i 170 evra, kao imovinska korist pribavljena krivičnim delom.

Iako je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora u avgustu prošle godine, Tutić još uvek nije počeo njeno izdržavanje jer ju je tri puta odlagao zbog zdravstvenih problema.

Prema saznanjima radija Sto plus, njegove navode o zdravstvenim problemima veštaci medicinske struke iz Novog Pazara smatrali su opravdanim zbog čega mu je Osnovni sud odlagao odlazak na izvršenje kazne.

Tutić je nedavno predao i četvrti zahtev, a njegove zdravstvene probleme ovog puta će, po nalogu predsednika Osnovnog suda, veštačiti lekar iz Kraljeva.

On je uhapšen 17. oktobra 2018. godine, u akciji Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu i policije, zbog sumnje da je od šest osoba, koje je lečio na hirurškom odeljenju ili od njihovih rođaka, primio mito.

Doktor Tutić jedan je od najpoznatijih hirurga u novopazarskoj Opštoj bolnici, a nakon vesti da je osuđen na kaznu zatvora održan je skup podrške na kojem je izjavio da je “žrtvovan, kako bi se Evropi pokazalo da ovde sve funkcioniše kako treba”.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
6 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Tutin321
Tutin321
8 mjeseci ranije

Ovakav čovjek je bruka za svaku profesiju.Ne treba mu dati da nikada proviri na vratima bolnice.On nije uzimao od naroda,vec bukvalno otimao.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
8 mjeseci ranije

Ma ti i ne ličiš na hirurga nego na lopova.

Bell
Bell
8 mjeseci ranije

Uhhhh kakva faca bato ovaj kao iz monstrouznih horor filmova… Trpaj to i vise gid/iza resetaka obavezno.

Hasko
Hasko
8 mjeseci ranije

Lopova pod hitno u zatvor i jebati ga za svakih 100 eu

Radnik
Radnik
8 mjeseci ranije

Skupo ga košta ona “kesa lešnika”,ccc !

Muzaferija
Muzaferija
8 mjeseci ranije

Vrhunski doktor.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
6
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker