NOVOPAZARAC ZAUSTAVLJEN U MRČAJEVCIMA! Švercovao “falš” farmerke

Utvrđeno je da se u prtljažniku automobila nalazilo 135 pari farmerki sa obeležjima poznatih brendova za koje se sumnja da su falsifikovana.

Carinski službenici su, u saradnji sa policijom, u dubinskim kontrolama sprovedenim u blizini Кraljeva, otkrili i zaplenili veću količinu zimskih jakni i farmerki bez ikakve prateće dokumentacije i zbog sumnje da povređuju pravo intelektualne svojine.

Tokom samo jednog prepodneva, u okolini Кraljeva, otkrivena su dva pokušaja krijumčarenja krivotvorene robe i to kod mesta Bogutovac na putu Кraljevo-Raška, kao i na magistralnom putu Čačak – Кraljevo kod mesta Mrčajevci.

Prvo je kod mesta Bogutovac zaustavljen VW pasat zrenjaninskih registarskoh oznaka, čije je zadnje sedište bilo natovareno jaknama za koje 50-godišnji vozač nije posedovao nikakvu dokumentaciju. Par trenutaka kasnije, crni plastični džakovi ispunjeni spornim jaknama pronađeni su i u prtljažniku njegovog automobila.

Кako na licu mesta nije bilo uslova za pregled, vozilo je sprovedeno do carinskog magacina u okviru carinske ispostave Кraljevo, gde je izvršena detaljna kontrola i utvrđeno da vozač ne poseduje nikakvu dokumentaciju o poreklu 60 zimskih jakni, kao ni dokaze o plaćenim dažbinama za robu stranog porekla, a da pritom na jaknama stoji obeležje poznatog brenda u čiju se autentičnost sumnja.

Još kopija tekstilnih proizvoda otkrili su carinici samo dva sata kasnije u dubinskoj kontroli kod mesta Mrčajevci kada su zaustavili ford galaksi novopazarskih registarskih oznaka. U automobilu kojim je upravljao 52-godišnji vozač, carinici su zatekli prtljažnik pun garderobe, pa je vozilo dopraćeno do carinske ispostave Čačak, gde je detaljno pregledano.

Utvrđeno je da se u prtljažniku automobila nalazilo 135 pari farmerki sa obeležjima poznatih brendova za koje se sumnja da su falsifikovana. Zaplenjena garderoba za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine zadržana je u magacinu carinske ispostave Кraljevo do okončanja prekršajnih postupaka. (Espreso)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker