Novi Pazar / Prijetnje Haliloviću u krugu Opšte bolnice

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Više od dva i po meseca trebalo je Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru da sasluša, u svojstvu svedoka-oštećenog, novopazarskog novinara Medina Halilovića, piše Danas

gfhrze56u7z

{module Oglas 1 – 2020}

Tom tužilaštvu, još 8. oktobra prošle godine, on je podneo krivičnu prijavu protiv Nedžada Mujkovića, Esada Ikića, radnika obezbeđenja Opšte bolnice i NN policajaca, „zbog ugrožavanja sigurnost i sprečavanja štampanja i rasturanja štampanih stvari i emitovanja programa“.

Halilovića je, 29. decembra, saslušao zamenik novopazarskog Osnovnog tužilaštva Muhedin Dedeić. Rekao je da su mu, 7. septembra, u krugu Opšte bolnice, dok je pratio štrajk glađu Novopazarca Ruždije Šabotića, upućene verbalne pretnje, prećeno mu je smrću i sprečen je da obavlja svoj posao.

– Kada sam uzeo fotoaparat da napravim fotografije sa lica mesta, pripadnici bolničkog obezbeđenja su mi govorili da ne mogu da slikam, da je to crvena zona i tražili su mi dozvolu. Odgovorio sam im da radim svoj posao i da sam, u toku pandemije pre dva meseca, na istom mestu napravio stotine fotografija, priča za Danas Halilović i napominje da je sve to naveo u svojoj krivičnoj prijavi i ispričao zameniku javnog tužioca, i dodaje da se „u verbalnoj zabrani pridružio i pripadnik policije u civilu“ čiju fotografiju je priložio uz krivičnu prijavu.

{module Oglas 0 – 2020}

Dok su ga sprečavali da fotografiše, kako kaže, radnik bolničkog obezbeđenja Ikić ga je upozoravao da se radi o crvenoj kovid zoni „a istovremeno su tuda prolazili automobili i civili i radnici bolnice bez zaštitne opreme, koju nije imao ni Ikić“.

– Tada mi bez ikakvog razloga i povoda prilazi muškarac sa maskom na licu, koji je držao jednog dečaka za ruku, uputio mi je pretnje da ne mogu tu da slikam, da će da mi pokaže, da će da mi razbije glavu, da će da me izbuši mecima. Bio je to Nedžad Mujović. Sve se ovo događalo naočigled drugih kolega – priča Halilović i ističe da je policija inertno reagovala i nije se osvrtala na njegove pozive da ga zaštiti, a „od policijskog oficira Emira Ljajića zatražio sam da identifikuje lice koje me je napalo i da reaguje po službenoj dužnosti“.

Zbog stresa koji je doživeo, Haliloviću je pogoršano zdravstveno stanje, pa je morao da potraži lekarsku pomoć. Uz krivičnu prijavu priložio je nalaze lekara specijalista, ali i video snimak sa mesta događaja, koji je emitovan na društvenim mrežama i lokalnim portalima, fotografije… (Danas)

{module Oglas 2 – 2020} {jcomments off}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker