Novi Pazar – Falsifikator se nagodio sa Višim tužilaštvom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Više tužilaštvo u Novom Pazaru zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa Lutvijom B. (45) iz ovog grada na osnovu kojeg je on osuđen na šest meseci zatvora zbog falsifikovanja javnih isprava, saznaje radio Sto plus.

Sporazum je prihvatio Osnovni sud u Novom Pazaru pa je presuda postala pravnosnažna, a njime je predviđeno da Lutvija kaznu izdržava u “prostorijama u kojima stanuje, sa primenom elektronskog nadzora”.

Sporazumom je od njega oduzet automobil marke “golf”, kao i “audi A6” koji se vodi na njegovu suprugu, a na osnovu imovinske koristi koje je stekao vršeći krivično delo.

Pored toga, oduzeta je i oprema korišćena za falsifikovanje isprava.

Lutvija B. je osuđen jer je od septembra 2021. godine do 26. marta ove, kada je uhapšen, pravio lažne isprave koje je zainteresovanim osobama prodavao po ceni od 200 do 300 evra.

U akciji Višeg tužilaštva, Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i novopazarske policije u njegovoj kući u Ulici Emina Redžepagića otkrivena je oprema koju je koristio za falsifikovanje, računare, štampače, aparate za štampanje i laminiranje (plastificiranje) kartica i film trake.

Tom prilikom, u pomoćnim prostorijama njegovog doma pronađeno je 144 blanko plastificiranih kartica sa čipom i još 1.600 bez čipa.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker