Novi Pazar / Dupljak objasnio kako su se dvije osobe našle u rijeci Trnavici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane Grada Novog Pazara Ismail Dupljak potvrdio je da su dve osobe iz naselja Ćerimidžinica upale u nabujalu Trnavicu i da pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice tragaju za njima.

On je novinarima rekao da je do nesreće došlo nakon obrušavanja obale i pokušaja naših sugrađana da se zaštite od poplave.

„Pretpostavljamo da je to bio trenutak nepažnje i želja naših sugrađana da se zaštite od poplava, jer su se oni nalazili na obali reke Trnavice koja se obrušila, nakon čega je došlo do nesreće. Izražavamo veliko žaljenje zbog ovog nesrećenog slučaja i apelujemo na građane da budu oprezniji, jer kiša neprestano pada“, rekao je Dupljak.

Dodao je da je u Novom Pazaru situacija kritična i da su svi vodotokovi reka prešli očekivani nivo.

„Došlo je do izlivanja i probijanja svih reka na brojnim lokacijama, poplavljena su poljoprivredna zemljišta nakon izlivanja Raške, a na nekoliko mesta postoji opasnost od pucanja brane. Veliku štetu nanele su i Trnavica i Jošanica“, naveo je Dupljak.

Dupljak je dodao da Gradski štab zajedno sa javnim preduzećima , vatrogasno spasilačkim jedinicama i policijom intenzivno radi na zaštiti i sređivanju rečnih korita i obala reka.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker